«Тато по Viber»: волинський заробітчанин розказав про роботу в Польщі та Росії. ВІДЕО

«Тато по Viber»: волинський заробітчанин розказав про роботу в Польщі та Росії. ВІДЕО

Заробітчанин з Іваничівського району Петро Іванчук розповів, чому їхати на сезонні роботи в Польщу надійніше, ніж в Росію.

44-річний житель села Риковичі - заробітчанин зі стажем. На сезонні роботи він їздить кожні два місяці з 1994 року, - йдеться у сюжеті DW Ukrainian.

Раніше чоловік їздив і Польщу, і в Росію, але від останньої з 2014-го відмовився. Його односельці також перестали їздити на заробітки в Росію - пояснюють це війною на Сході, безвізом з ЄС, а також безпосередньою близькістю польського кордону.

«В Польщі якось більш надійно. В Росії бувало таке, що сама міліція забирала гроші. Чують, що українець, бачать засмагу - розуміють, що це будівельник. Підходить на вокзалі і починає вимагати. В мене двічі таке було, що я віддавав немало грошей», - розповів Петро Іванчук.

За його словами, в Польщі будівельники заробляють вдесятеро більше, ніж в Україні, а в Німеччині - платять за роботу ще краще.

«Але і в Польщі бувало всяке… Іноді в останній момент здирали з нас за житло, за дорогу до роботи…. А там, де я зараз працюю, все за рахунок роботодавця - і проживання, і проїзд. І навіть годують», - поділився селянин.

Щоразу, коли чоловік їде на заробітки, він залишає вдома дружину і донечку-школярку. З рідними спілкується лише по Viber. Про всі новини рідних він дізнається саме через нього. Тож себе Петро Іванчук жартома так і називає - «тато по Viber».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині селяни погрожують протестами через будівництво сміттєзвалища. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку тестують нову технологію ремонту доріг. ФОТО
Останні новини
Схожі новини