У Луцьку відбулась масштабна християнська ліга з флорболу. Фоторепортаж

У Луцьку відбулась масштабна християнська ліга з флорболу. Фоторепортаж

Юні флорболісти з різних областей України приїхали до Луцька, аби взяти участь у всеукраїнських змаганнях «Precept League». Всього завітало 35 команд з 20 клубів, а це близько 500 учасників. Луцьк представляли 4 команди.

Матчі відбувались 31 січня та 1 лютого в «Андреналін Сіті». Це другий тур у сезоні 2019-2020. Попереду ще два – один відбудеться в Луцьку, завершальний – у Бучі Київської області.

Змагання відбувались у вікових категоріях U13 та U16.

«Precept League» відрізняється від інших флорбольних ліг тим, що вона створена, аби розповідати про християнські цінності.

Ввечері після матчів для дітей влаштовують зустріч, де вони можуть отримати корисні практичні поради та почути, що говорить про певну тему Біблія.

Кожен етап змагань присвячений іншій темі, актуальній для дітей та підлітків. Цього разу йшлося про дружбу в команді, підтримку один одного на полі і не тільки.

Також щоразу йде мова про шкідливі звички і те, як їх подолати.

Організовує «Precept League» громадська організація «Прісепт Україна» та луцька церква «Слово Життя». Змагання відбуваються другий рік поспіль.

«Хороша ідея ліги. Ці змагання нагадують тренерам, що на всіх покладена відповідальність за дітей, - розповідає тренер тернопільського клубу «Вікторія» Михайло Королик. – У 10-11 років діти вже дивляться порнографію, матюкаються, грають азартні ігри, пробують курити та вживати алкоголь. Можна сказати їм, що «це не можна робити», але треба разом з ними проходити ці моменти, показувати своїм прикладом, що можна жити інакше».

Михайло тренує дітей 8 років. За цей час зі своїми підопічними побував на багатьох змаганнях і знає, що це таке – організувати лігу:

«Насправді влаштувати змагання непросто, враховуючи всі побажання, графіки поїздів усіх учасників, проживання, фінанси... В цілому «Precept League» класно організована, хоч є над чим працювати. Класна атмосфера. Судді нікуди не пропадали, команди приходили вчасно, борти стояли... Насправді це важливо, бо раніше були часи, коли на змаганнях бортів не було».

Тренер Андрій Гриненко з міста Біла Церква розповів, що на другий тур приїхали нові гравці, коли дізнались про позитивні враження своїх друзів від першого туру.

«Коли говорять про команду, діти це прекрасно розуміють, це їм близьке. Їм важливо навчитись будувати стосунки не тільки на полі, а й поза ним. Їм важливо зрозуміти, що флорболом все не закінчується, і що в житті є такі речі, як допомога, дружба, підтримка… На полі цього не навчишся. Це важливо не тільки християнським командам, а всім», – ділиться Гриненко.

Тренер Дмитро Чернявський з Ковеля розповів, що на змаганнях діти можуть зустрітись з сильнішими командами і чогось повчитись у них.

«У нас перед тренуваннями відбуваються уроки з вивчення Біблії. Діти, які їх відвідують, дуже змінюються. Є діти, які матюкались, зізнавались, що сидять у порнографії, а згодом приходили і казали, що вони боряться з цим. Може, вони не стануть великими флорболістами, але будуть змінювати свої життя», – каже Чернявський.

Дмитро Чернявський (на фото перший зліва) з іншими тренерами ковельської команди

Самі ж флорболісти розповідають, що завдяки цьому спорту стали сильнішими, відповідальнішими, зібранішими, а завдяки «Precept League» знайшли багато друзів з усієї України.

Текст та фото: Наталя ХВЕСИК

Нагадаємо, перший етап ліги відбувся 8-9 листопада. Як це було, можна почитати тут: 

100 матчів за 2 дні: у Луцьку влаштували масштабні змагання з флорболу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку почали зводити новий великий будинок на шість під'їздів. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку відкрилась нова кав’ярня Kava Avenue. Вона буде у «вокзальному» стилі
Останні новини
Схожі новини