У Луцьку відкрили ще один пункт екстреної медичної допомоги

У Луцьку відкрили ще один пункт екстреної медичної допомоги
Пункт екстреної медичної допомоги на Гордіюк, 39

На території Луцька запрацювало ще одне відділення екстреної медичної допомоги.

Відкрили пункт на вулиці Гордіюк, 39 сьогодні, 9 липня. Він складається із кількох кімнат та санвузла. Тут є все необхідне, щоб опрацювати виклик на «103». Приміщення, в якому розташований пункт, перебуває у комунальній власності.

«Свого часу тут була аптека, це комунальне приміщення, яке м’яко кажучи нераціонально використовувалось. Ще з покійним міським головою Миколою Ярославовичем я говорив про те, щоб зробити на цьому місці амбулаторію. Відкриття було першим етапом, аптека відповідно з’їхала в іншу частину приміщення, все інше ми вирішили перепрофілювати. В грудні ми вже перерізали стрічку, амбулаторія зараз працює, – пояснив депутат Луцької міської ради від ВО «Батьківщина» Андрій Козюра. – Другий етап, на який спеціально залишали приміщення, – це облаштування пункту для екстреної медичної допомоги, щоб зменшити період реагування медиків, зекономити час доїзду бригади до хворого та відповідно збільшувати його шанси на порятунок. Комплексно, гарно, зручно».

Андрій Козюра

Андрій Козюра наголошує, що відкриття пункту надзвичайно важливе, адже є різниця, звідки їхати медикам до хворих цього району – з центру, Липин чи нового пункту, особливо, якщо у людини стався інсульт чи інфаркт, адже тоді кожна хвилина може зберегти життя. Він додав, що дбатиме про те, аби на пункт придбати ще один автомобіль. 

Працює у пункті ЕМД 15 медиків – по три у кожній зміні. В середньому вони отримують 19 викликів на добу.

Христина Горбулевич розповідає, що раніше працювала у Липинах, а з 30 червня її «перекинули» сюди.

«Там було веселіше, тому що було більше працівників, ми обмінювались інформацією щодо викликів. Тут трохи більше викликів буває, тому що на мікрорайон одна бригада, а там було три. Часом буває вісім-десять викликів за 12 годин, часом буває 3-5», – каже медик.

До слова, ремонт приміщення для облаштування пункту ЕМД для бюджету вартував близько 250 тисяч гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 42-річна жінка захворіла на кір. ВІДЕО
Наступна новина Кредит на карту став ще доступнішим
Останні новини
Схожі новини