На Волині відкрили оновлений прикордонний підрозділ. ФОТО

На Волині відкрили оновлений прикордонний підрозділ. ФОТО

2 травня відбулося відкриття новоствореної прикордонної комендатури Волинського загону. Після реконструкції підрозділ відповідає сучасним стандартам.

Як повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби, на його облаштування спрямовано чотири мільйони гривень.

Під час ремонтних робіт відновлено адміністративну будівлю, бокс для автомобільної техніки та споруди господарчого призначення, облаштовано модульне містечко.

Персонал підрозділу, до якого входить п'ять прикордонних застав, забезпечує охорону понад сотню кілометрів кордону з білоруссю. Уся ділянка надійно укріплена в інженерному відношенні та оснащена камерами відеонагляду.

Начальник прикордонного загону Сергій Лозінський привітав персонал з професійним святом, яке прикордонники відзначали 30 квітня, та вручив кращим військовослужбовцям нагороди та відзнаки.

«Дякую кожному і кожній за мужність, хоробрість та самопожертву, за щоденну службу й стійкість у боротьбі за свободу та незалежність нашої України. Особлива вдячність нашим військовослужбовцям, які сьогодні на передовій. Завжди пам’ятатимемо подвиги наших Героїв. Вічна пам'ять полеглим бойовим побратимам», - зазначив Сергій Лозінський.

Слова вдячності за плідну співпрацю та вагомий внесок у справу захисту інтересів держави на кордоні начальник Волинського загону висловив керівникам органів влади, взаємодіючих підрозділів, ветеранській та благодійним організаціям, меценатам.

Гостям комендатури прикордонники продемонстрували озброєння та техніку, яку використовують під час охорони та оборони державного кордону. Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко та очільник облради Григорій Недопад вручили військовим ключі від чотирьох автомобілів підвищеної прохідності.

Принагідно митрополит Луцький та Волинський Михаїл звершив чин освячення каплички на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Її збудували на території військового містечка.

Також присутні долучилися до озеленення території прикордонної комендатури. Разом з прикордонниками гості посадили десяток декоративних дерев.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міністр охорони здоров’я розповів, що стало причиною його візиту на Волинь
Наступна новина Судитимуть волинянина, який продавав заборонені ліки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини