У Луцьку відкрили центр психологічної допомоги учасникам АТО. ФОТО

У Луцьку відкрили центр психологічної допомоги учасникам АТО. ФОТО

У Луцьку відкрили центр допомоги учасникам АТО, де з військовими і добровольцями працюватимуть психологи і реабілітолог.

Відкрили заклад у четвер, 25 жовтня, на вулиці Привокзальній, 12.

Центр допомоги учасникам АТО відкрили у 2015 році. Однак, три роки він працював без бюджетного фінансування. Його керівник, учасник АТО Юрій Дмитрук доставляв з Європи сотні тонн гуманітарної допомоги учасникам війни на сході.

Тепер приміщення відремонтували, взяли на роботу двох психологів та реабілітолога. Також сформували групу швидкого реагування з 21 учасника АТО. Щодня троє з них чергуватимуть і будуть готові прийти на допомогу побратиму, який, наприклад, захотів скоїти самогубство.

«Психологічна допомога потрібна фактично всім учасникам АТО, які були у бойових діях. Усі, хто мав поранення, контузії, бойові втрати, усім, хто ховав побратимів, був під важким обстрілом», - наголошує психологиня Олена Звєрєва.

Окрім психологів, у центрі працюватиме реабілітолог. Його допомогу зможуть отримати усі бійці, які мають травми та поранення.

Ремонт приміщення організував директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

«Приміщення було в жахливому стані. Ми повністю відновили сходи, переробили санвузли, змінили покриття, пофарбували стіни. Ми мусимо допомагати бійцям, які пройшли через війну. Можливо, таким чином ми комусь збережемо життя», - каже підприємець.

Голова ОДА Олександр Савченко також запевнив, що у Луцьку таки збудують центр психологічної реабілітації для учасників АТО на базі луцької поліклініки №1. Однак, коли це буде, поки невідомо.

«Наразі надаватимемо психологічну допомогу тут. Учасників АТО – більше дев’яти тисяч, тому є з ким працювати», - каже посадовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі під Луцьком почали ремонтувати розбиту сміттєвозами дорогу. ФОТО
Наступна новина Волинські лісівники отримали відзнаки від військових
Останні новини
Схожі новини