У Луцьку вирішували, як втримати молодь у країні. ВІДЕО

У Луцьку вирішували, як втримати молодь у країні. ВІДЕО
Фото ілюстративне. (джерело: Сумщина)

У Луцьку обговорили проблеми системи професійної освіти та можливості її реформування, а також наголосили на активній співпраці з європейськими інституціями з питань розвитку  цієї галузі та соціально відповідального бізнесу.

Круглий стіл із представниками державних управлінь та бізнесу організували у Волинському коледжі Національного університету харчових технологій, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

«Маємо зацікавленість і підтримку уряду в модернізації освітнього середовища закладів професійної освіти протягом вже двох років Соціально-відповідальний бізнес теж активно бере участь у розвитку професійної системи», – розповіла начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна.

Директор сільськогосподарського підприємства «Ратнівський Аграрій» Валентин Чернецький переконує, що він та й інші підприємства Волині дуже зацікавлені взяти на роботу висококваліфікованого працівника. Однак, зазвичай стається так, що випускники закладів освіти просто залишають Україну в пошуках роботи з високою зарплатнею. І це якраз, проблема не підприємств, а держави, котра б мала йти на зустріч бізнесу.

«На превеликий жаль нам ніхто не платить ні 900 євро, ні 250 євро дотації за гектари, щоб  ми за цю дотацію могли б платити гідну заробітну плату. Ми тут не конкурентні, якщо говорити про аграрний сектор, так само й інші галузі мають такі проблеми», – зазначив Валентин Чернецький.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк зауважив, що дивиться на питання виїзду молоді за кордон не лише як керівник держустанови, а й як простий українець та платник податків. Відтак, його зачіпає питання, чому сьогодні учні, котрі навчаються на державній формі навчання, без жодного контролю та регулювання  тієї ж держави, вже кваліфікованими фахівцями, просто їдуть за кордон.

«Якщо держава і якщо кожен із нас, а ми є платниками податків, даємо можливість здобути освіту то ми повинні та навіть зобов’язані контролювати те, щоб кожен учень після випуску віддав щось зворотно», –підкреслив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Варті порядку» відповіли на закиди Савченка щодо нападів на активістів
Наступна новина Школяр із села під Луцьком збирає кубик Рубика за 7,23 секунди. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини