Волинські виші повинні готуватися до європейської конкуренції, - Людмила Плахотна

Волинські виші повинні готуватися до європейської конкуренції, - Людмила Плахотна

Для того, аби зменшити кількість вступників, які не хочуть здобувати освіту в Україні, освітнім закладам  варто подбати про налагодження роботи з популяризації вишів. До європейської конкуренції закликають готуватися і вишам Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 13 грудня, – пише ІА Волинські Новини.

Як розповіла керівниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна, українські, зокрема й волинські, виші повинні готуватися до європейської конкуренції. Міністерство освіти, своєю чергою, планує підвищувати вимоги до якості освіти.

«Заохотити навчатися в Україні абітурієнтів можуть тільки вищі навчальні заклади. Ми ж не можемо закрити кордони», – сказала Людмила Плахотна. Вона додала, що передусім вступники зацікавлені в тому, аби після здобуття освіти зуміти отримати роботу з гідною оплатою. «А наші вищі навчальні заклади не відповідають за те, куди працевлаштовуються випускники. Їх це мало цікавить», – зазначила освітянка.

Вона повідомила, що в області проходить низка заходів щодо популяризації навчання молоді у волинських закладах освіти, з цією метою, зокрема, створено створено систему профорієнтаційної роботи серед молоді, основними напрямами якої є професійна просвіта, професійне виховання, професійна діагностика та професійна консультація учнів.

Своєю чергою, для налагодження діалогу між роботодавцями та безробітною молоддю в Луцьку проходили ярмарки вакансій, тренінги від провідних роботодавців і виставка регіональних компаній.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ремонт доріг державого значення на Волині: де і за скільки проводять роботи
Наступна новина Сільський голова з Волині отримав орден. ФОТО
Останні новини
Схожі новини