Багато ризику та шалені емоції: змагання з дрег-рейсингу в Луцьку. ФОТО

Багато ризику та шалені емоції: змагання з дрег-рейсингу в Луцьку. ФОТО

Уперше в історії Луцьк прийняв учасників гоночних змагань – дрег-рейсингу, участь у яких взяли пілоти з обласного центру Волині, а також зі Львова, Донецька, Києва, Вінниці, Черкас, Рівного та з-за кордону.

Чемпіонат України з мото-дрег-рейсингу, другий етап PROUDRS Професійної української дрег-рейсингової серії відбувся 24 червня на луцькому аеродромі.

Читати також: Драйвовий старт: біля Луцька почались змагання з дрег-рейсингу

Змагались 58 гонщиків у п’яти класах автомобілів – PRO LEGAL, PRO FWD, PRO RWD, PRO AWD та Unlimited та трьох для мотоциклів – Moto 600, Moto 1000 та Мoto Unlimited. Також влаштували дрифт-шоу та стантрайдинг-шоу.

Негода не стала на заваді глядачам

За мить до офіційного відкриття змагань

Організувала дійство Вінницька федерація дрег-рейсингу та дрифту за підтримки Повітряних сил Збройних сил України та Луцької міської ради.

«Ми 9 років проводили змагання по всій країні – у Вінниці, Одесі, Києві, Харкові, Сумах… Цього разу обрали Луцьк, тому що тут є такий чудовий аеропорт. Цього року дуже багато крутих пілотів, чемпіони Європи, Польщі, Румунії, Болгарії, Молдови. Тут найпотужніші в Україні машини. Це дуже круто. Ця гонка найкрутіша, починаючи від 2013 року», – розповів керівник Вінницької федерації дрег-рейсингу та дрифту Андрій Гальчинський.

Сподобались змагання і учасникам, і глядачам.

Глядачі заполонили трибуни
Відкриття другого етапу PROUDRS Професійної української дрег-рейсингової серії

Парад пілотів

«Нещодавно були на змаганнях в Одесі, там також падав дощ, але люди повтікали. А в нас всі глядачі стоять. Можливо, вони «зголоднілі» і такого дійства ще не бачили. Змагання класні за всіма статтями – в організації, в укритті, на трасі – все клас. Мені дуже подобається», – сказав луцький пілот Андрій Владімов та додав, що з Луцька змагаються чотири автівки.

Наталя Хвесик та Андрій Владімов
Андрій Владімов

«Дуже гарне місто і чудовий захід. Я постійний учасник подібних змагань, сьогодні один раз проїхався і результат – машина стоїть на ремонті, на жаль, – поділився враженнями учасник змагань із Полтави Станіслав Білогубцев, який їздить десятки років. – Тут багато ризику. А який спорт, крім шашок і шахматів, є дуже безпечним?»

Дрифт-шоу

Парні заїзди з дрег-рейсингу

«Я не знаю, як організація, бо перший раз, не маю з чим порівняти, але емоції зашкалюють. Тим паче, зважаючи, що автомобілі – це не серійний випуск, вони самі їх переобладнують, це вражає», – розповіла про побачене лучанка Олена.

Попри негоду на захід прийшло багато глядачів. Задля безпеки організатори облаштували із бетонних блоків спеціальну огорожу. Усі охочі могли посмакувати пивом та шашликами.

Стантрайдинг-шоу

Андрій Владімов з колегами

Андрій Владімов

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)

Фото: Павло БЕРЕЗЮК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Дніпрі археологи знайшли 2 середньовічні кораблі XVII століття. ВІДЕО
Наступна новина «Шлюбного» афериста, який ошукував волинянок і втік від поліції, вдалося знайти
Останні новини
Схожі новини