У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут. ФОТО
Фото - Волинські Новини

У Луцьку вшанували пам’ять українських студентів, які загинули у боях під Крутами.

29 січня виповнився 101 рік з дня трагічної дати, пише ІА Волинські Новини.

Вшанувати загиблу молодь прийшли представники влади, священики, та просто небайдужі лучани. Священики помолились за душі загиблих.

«Ми згадуємо кожен раз, щоб в наших молитвах та виступах залишалася пам’ять, бо людина живе стільки часу, скільки про неї пам’ятають. Заповідь «Полюби ближнього свого, як самого себе» стосується і Героїв Крут, які любили Україну в своєму серці. Їхня жертва не була спонтанною, це те, що вони виплекали в своїй душі», – виступив митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Заступник голови облради Олександр Пирожик у своїй промові згадав підприємця Івана Івановича Мирку, який з власної ініціативи встановив на власній приватній території пам’ятний знак, присвячений Героям Крут. Тепер тут щороку збираються для того, аби вшанувати пам’ять загиблих Героїв.

«З тих пір 15 років ми збираємося тут за будь-якої погоди. Іван Іванович завжди ставив кріселко, дивився на нас, після заходу завжди просив поспілкуватися. Він казав, що оті хлопці були першими націоналістами у 20 столітті. Вони показали, що свою державу потрібно відстоювати зі зброєю в руках», – висловився він.

Біля пам’ятного знаку поклали квіти.

ДовідковоБій під Крутами - бій, що відбувся 16 або 17 січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Петро Порошенко йде на вибори президента
Наступна новина Біткоїновий переполох в луцькому «політесі» посприяв набору студентів, - Петро Савчук
Останні новини
Схожі новини