У Луцьку вже не видають бебі-боксів. Чому? Коли видаватимуть знову?

У Луцьку вже не видають бебі-боксів. Чому? Коли видаватимуть знову?

Станом на 10 червня на Волині лишилося всього 50 пакунків для новонароджених. У Луцьку жодного.

Про це розповіла виконувачка обов’язків директора департаменту соцполітики облдержадміністрації Людмила Сірбіненко, повідомляє Суспільне.

Бебі-бокси нині лишилися лише у Ратнівському, Старовижівському та Любешівському районах. У Волинському перинатальному центрі та Луцькому поголовому будинку пакунки скінчилися ще у травні.

«З 29 травня сім'ї отримують довідки, що в пологому не отримали пакунок малюка. Далі звертаються в департамент соцслужби впродовж місяця від народження дитини», – розповіла заступниця медичного директора Олена Курак.

При виписці з обласного перинатального центру лучанці Юлії Сєровій медики сказали, що доведеться чекати на пакунок малюка. Минуло два тижні – бебі-бокса немає, каже жінка. Про те, що пакунок малюка їй не дадуть, дізналася наступного дня після пологів.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

У 2019-му волинянам видали більше 15 тисяч пакунків малюка, цього року майже 5 тисяч, каже керівниця обласного соцдепартаменту Людмила Сірбіненко.

Пояснює: торік соцпакунки закуповувала іноземна організація, цього року – державна структура. Тендер оскаржили в Антимонопольному комітеті – виникла затримка поставок.

Нині в області є 450 заяв від сімей, які не отримали бебі-бокси. Коли отримають компенсацію і яка це буде сума – невідомо, постанова ще не опублікована, каже соцпрацівниця.

За попередніми прогнозами, бебі-бокси почнуть видавати з вересня.

Нагадаємо, бебі-бокси видають українським породіллям з вересня 2018 року.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі дитсадки, в яких знайшли коронавірус, запрацюють 13 липня
Наступна новина Вступ без ЗНО для абітурієнтів з окупованих територій: Зеленський підписав скандальний закон
Останні новини
Схожі новини