У Луцьку з наступного тижня їздитиме чотири нові тролейбуси

У Луцьку з наступного тижня їздитиме чотири нові тролейбуси

Для Луцька виготовили ще чотири нові тролейбуси, які вже наступного тижня виїдуть на дороги міста.

Про це повідомили у міській раді.

Транспортні засоби виготовив Луцький ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія “Богдан Моторс».

Нагадаємо, у квітні 2020 року Луцька міська рада підписала контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів від згаданого підприємства. Кошти на них передбачили в міському бюджеті, також надійшов фінансовий транш від Європейського інвестиційного банку.

Два такі тролейбуси вже виїхали на луцькі дороги у жовтні.

Зауважують, що чотири нові тролейбуси виконані у тому ж стилі, що й два попередні – в червоно-білих кольорах.

Вони виїдуть на маршрути №1, 2, 5 та 12.

Акти прийому-передачі тролейбусів для міста підписали Луцький міський голова Ігор Поліщук та директор автозаводу Дмитро Писаний.

«Два «рогатих», які вже курсують містом, якісно себе зарекомендували. Це відзначають і працівники КП «Луцьке підприємство електротранспорту», які керують ними та лучани, які ними користуються», – додали у міській раді.

Ігор Поліщук каже, що у міській раді працюють над програмою «Луцьк без маршруток», спрямованою на оновлення міського транспорту.

«У місті вже фактично шість нових тролейбусів, а в першій половині лютого ми отримаємо ще чотири. За нашими розрахунками 29 нових тролейбусів, які ми отримаємо згідно із проєктом, економічним методом зможуть витіснити близько 70-80 маршруток.

Окрім того, придбання тролейбусів фінансово оздоровить підприємство електротранспорту, адже новим не потрібно робити поточний чи капітальний ремонт. Ці тролейбуси також економічніші в плані споживання електроенергії від тролейбусів старого зразка, які зараз їздять містом», – сказав міський голова.

На виготовлення одного тролейбуса працівники автозаводу в середньому витрачають три місяці. Кажуть, час виготовлення залежить від постачання комплектуючих елементів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мережа магазинів EVA відмовилася від подарунків партнерам і допомогла 7 притулкам для тварин
Наступна новина Скликають сесію Волиньради, на якій голосуватимуть за обласний бюджет на 2021 рік
Останні новини
Схожі новини