У Луцьку закидали фарбою рекламу «Слуги народу» і проросійської партії . ФОТО

У Луцьку закидали фарбою рекламу «Слуги народу» і проросійської партії . ФОТО

У Луцьку зафіксували два пошкоджені білборди політичної партії «За життя». Окрім того, невідомі розмалювали два сітілайти, де розміщені матеріали із надписом «Слуга народу - президент як не крути».

Зіпсовані білборди виявили на вулиці Глушець, поблизу «Старого ринку», та на вулиці Рівненській, – повідомляють у громадянській мережі ОПОРА.

Білборди, на яких  написано «Опозиційна платформа – За життя» та розміщений символ партії, невідомі обкидали зеленою фарбою.

У партії ситуацію не коментують

Представники ОПОРИ намагалися отримати коментарі представників партії, однак ні в центральному офісі,  ні у волинському обласному осередку на телефонні дзвінки не відповідають.

У Головному управлінні Національної поліції у Волинській області представникам ОПОРИ повідомили, що до них надходило звернення щодо пошкодження білборда на вулиці Глушець.

«​Відомості зареєстровані в журналі Єдиного обліку. Ведеться перевірка​», - прокоментував ситуацію начальник управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції на Волині Володимир Солоненко​.

Обмалювали сітілайти «Слуга народу - президент як не крути»

Зауважимо також, що неподалік пошкодженого білборда партії спостерігачі зафіксували сітілайт із надписом «Слуга народу – президент як не крути», який має сліди пошкодження. Так, на сітілайті видніються сліди від змитої фарби, хоча ще декілька днів тому скло не було розмальованим. Його виявили 6 лютого на вулиці Сенаторки Левчанівської у Луцьку, а вже 7 лютого на цій вулиці зафіксували ще два обмальовані сітілайти.

За вказаними фактами спостерігачі ОПОРИ звернулися до поліції із заявою.

Відсутній склад злочину

За словами юридичної радниці Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, політична партія «Опозиційна платформа - За життя» попри свої заяви про висунення кандидата на виборах президента так і не стала суб’єктом виборчого процесу, адже на сьогоднішній день від вказаної партії кандидата так і не зареєстровано.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про вибори Президента України» ​суб'єктами виборчого процесу є: ​партія, яка висунула кандидата на пост Президента України. Відповідно інформація щодо такої партії на білборді не може вважатися матеріалами агітаційного характеру (політичною рекламою) на виборах президента. Тому у діях винних осіб, які пошкодили білборди, відсутній склад злочину, передбачений статтею 157 Кримінального кодексу України - перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу, при виконанні ними своїх повноважень, поєднане із знищенням чи пошкодженням майна.

Довідково: 

«Опозиційна платформа –  За життя» –  проросійська політична партія в Україні. Зареєстрована 9 грудня 1999 року як «Всеукраїнське об'єднання «Центр».

У липні 2016 партію було перейменовано на «За життя». Серед відомих членів –  Вадим Рабінович. У кінці липня 2018 року з партією об'єдналася ГО проросійського олігарха Медведчука «Український вибір»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Герой січня на «Першому» – Юрій Ліснічук
Наступна новина В УПЦ МП заявили, що прихильники нової церкви «захопили» храм у селі на Волині
Останні новини
Схожі новини