У Луцьку започаткували молодіжний проєкт «MOLESKINE: територія творчих». ВІДЕО

У Луцьку започаткували молодіжний проєкт «MOLESKINE: територія творчих». ВІДЕО

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва стартував молодіжний проєкт «MOLESKINE: територія творчих».

Першу імпрезу з циклу презентували переселенки із Сєвєродонецька Софія та Марія Руднєви, повідомляє «Суспільне».

Як розповіла кураторка проєкту Валентина Романишина, десятикласниці стали першими героями нового проєкту, мета якого – розкрити творчий потенціал суспільства.

«Формат, думаю, істотно новий для лучан, оскільки він зосереджений саме на дебютній творчості. Того, щоби вникнути у суть, у голови нашого молодого покоління», – сказала кураторка.

Майже за рік перебування у Луцьку Софія та Марія Руднєви встигли адаптуватися до місцевої школи, а ще займаються волонтерством та благодійністю, у проміжках – пишуть вірші та музику.

Тему для імпрези «Електромагнітні поля. Від математики до мистецтва» сєвєродончанки, говорять, обрали невипадково: наразі Софія створює програму, яка через математичні формули писатиме музичні композиції, а Марія досліджує застосування теорії графів – розділу математики, що вивчає геометричні конфігурації.

Поєднавши математику і творчість, говорять школярки, вдалося відтворити настрій рідного міста.

«Математика створює образність мислення, його площинність. Ти будуєш речення логічно. Композиція стає логічна. Вона значну роль зіграла, навіть, у цій імпрезі. Якби не математика, то тут багато чого не було веселого», – кажуть сестри.

Вчителька сестер Наталія Борецька та евакуйована із Луганщини Тетяна Золотопуп, яка створила у Луцьку організацію для комунікації переселенців, розповіли: прийшли на культурний захід, аби повболівати за молодих мисткинь.

Зі слів освітянки Наталії Борецької, сестри Руднєви в класі є лідерками.

«Заступники директора сказали, що до нас дві дівчинки прийшли – 10 клас йдуть. А та вміє те робити, а та вміє те робити. Якось зловила себе на думці: можливо, вони будуть у моєму класі», – сказала вчителька української мови.

Голова благодійного фонду, який долучився до організації молодіжного проєкту, Тетяна Золотопуп розповіла, що один із напрямків роботи – це поліпшенням комунікації між луганчанами, які мешкають в Луцьку та на Волині. Зі слів жінки, в Луцьку разом із чоловіком живуть уже рік.

«Допомогали і на деокупованих територіях, і на "нуль" їздимо. Вирішили, що потрібно якусь зустріч зробить із земляками. Зустрілися з пані Аллою в бібліотеці, яка надала нам приміщенні і ми подали інформацію, що хочемо зробити зустріч для луганчан. У січні вперше ми зробили свято для дітей», – каже Тетяна Золотопуп.

Головною несподіванкою імпрези для сестер Марії і Софії Руднєвих стала декламація їхніх авторських творів у виконанні вихованців місцевого аматорського театру-студії «Бешкетники».

Цикл «Територія творчих» триватиме впродовж року, додала кураторка Валентина Романишина, учасниками проєкту стануть 12 героїв.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Три волинські громади отримали шкільні автобуси від Фінляндії. ФОТО
Наступна новина Став на захист України в 2014-му році: війна забрала життя волинянина Вадима Пацули
Останні новини
Схожі новини