У Луцьку запустили твердопаливну котельню, яка гріє воду для району ЛПЗ

У Луцьку запустили твердопаливну котельню, яка гріє воду для району ЛПЗ
Урочистості з нагоди запуску котельні

У Луцьку на вулиці Боженка, 32, запрацювала котельня на альтернативному паливі. Вона покриватиме потребу в гарячому водопостачанні для мешканців району ЛПЗ.

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

У Луцькраді кажуть, що мешканці мікрорайону економитимуть на опаленні на 10% мінімум, а то й більше.

«Більше 800 тисяч – грантові кошти, близько 300 тисяч – кредитні кошти, 87 тисяч євро – це місцевий внесок нас як міської ради. Справа в тому, що котельня твердопаливна, абсолютно нове оснащення. Обладнання з багатьох країн. Працював тут французький підрядник», – розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

З твердим паливом проблем немає, каже начальник котельні Олександр Хижун. До самої котельні привозять готову щепу, де її розвантажують, а далі справа – за працівниками.

Тріску для котельні, а це понад 8 тисяч кубів, «Луцьктепло» закупило у маловідомої фірми «Едванс Еліт» з Острожця, що на Рівненщині. Загальна сума для двох договорів – на тріску хвойних та листяних порід – понад 2 з половиною мільйони гривень. 

Встановлювати такі котельні в інших районах міста владці наразі не беруться. Спершу хочуть побачити, як себе на практиці покаже та, яку запустили. І якщо це виявиться економічно вигідно для людей та міського бюджету, тоді й робитимуть відповідні висновки.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 26 вересня
Наступна новина «Зважте, будь ласка, рибу в… лоток». Як я не купувала пластику. ЕКО-КЕЙС
Останні новини
Схожі новини