Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 26 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 26 вересня
Інспектора митниці затримали на хабарі (фото - прес-служби СБУ)

І знову хабарник. Та ще й не один. У міжнародному пункті пропуску «Устилуг» миники налагодили цілий механізм отримання хабарів – обкладали «даниною» водіїв, які перетинали кордон… Також 26 вересня «Першому» стало відомо і про інші пригоди.

Загинув велосипедист. Його особу встановлюють

Поблизу села Ставок Ківерцівського району ввечері 25 вересня вантажівка Renault Magnum збила на смерть велосипедиста, котрий рухався в попутному напрямку. За кермом авто перебував 37-річний житель Нововолинська. Велосипедист від отриманих травм помер на місці пригоди. Тіло направили на проведення судово-медичної експертизи. Його особу встановлюють. Чоловік був одягнений у синьо-рожеву шапку, куртку синього та гранатового кольорів, сіру кофту, сині джинси, коричневі босоніжки. Рухався на велосипеді типу «дамка» сірого кольору іноземного виробництва. Поліція проситьо громадян, яким відома будь-яка інформація щодо особи загиблого, повідомити за телефонами: (8-03322) 742225, 050-240-81-84 або на лінію «102».

Зіткнулися два «Мерседеси» і «Тойота»

У Луцьку на кільці біля історичного факультету СНУ 26 вересня близько 18:15 сталася ДТП за участю трьох автомобілів. Як стверджують очевидці, аварія трапилася за принципом «доміно». Водій Toyota Camry не дотримався безпечної дистанції та зіткнувся із легковиком Mercedes, який рухався попереду. У той самий момент водій іншого автомобіля Mercedes протаранив Toyota Camry. Усі автомобілі зазнали механічних ушкоджень. Найбільше постраждав легковик Toyota Camry, який опинився посередині. За попередньою інформацією, постраждалих в аварії немає.

Викрили шахрая, який видурив телефон у чоловіка

У Нововолинську шахрай незаконно заволодів телефоном 31-річного місцевого жителя. 25 вересня до поліції із заявою про шахрайство звернувся постраждалий Він повідомив, що близько 14-ї години на вулиці Василя Стуса візуально знайомий йому чоловік під приводом здійснення дзвінка заволодів його телефоном «Ergo». Сума завданих матеріальних збитків становить 1 тис. грн. Правоохоронці встановили причетність до шахрайства 22-річного місцевого жителя.

Митники наживалися на водіях

У міжнародному пункті пропуску «Устилуг» митники вимагали хабарі за безперешкодний пропуск через кордон товарів народного вжитку. Посадовці систематично вимагали гроші з водіїв. За суму від 1000 до 1,5 тисячі гривень із кожного авто обіцяли не створювати штучних перешкод під час перевезення продукції. За одну робочу 12-годинну зміну через пункт пропуску проїжджає від 50 до 150 автомобілів, які транспортують відповідні товари. Загальний розмір «данини», якою митники обклали українських громадян, сягав від 60 до 150 тисяч гривень за зміну.  Затримали одного із фігурантів провадження – інспектора митниці під час отримання чергової неправомірної вигоди.

Читати більше про хабарництво у пункті пропуску «Устилуг».

Пішла з дому й не повернулася

Жителька села Бужани Горохівського району пішла з дому і не повернулася. Поліція просить допомогти у пошуках. 78-річна Марія Миколаївна Христин страждає на часткову втрату пам’яті. Вона пішла з дому ще 20 вересня, доки син працював у нічну зміну. Її шукало у довколишній окрузі все село. Жінка низького зросту, середньої тілобудови, має довге сиве волосся, яке заплітає в косу. Була одягнена в коричневу клітчасту куртку-півпальто, гумові калоші. Якщо комусь відоме місце перебування зниклої, негайно телефонуйте «102».

На кордоні знайшли «зайвий» товар

Митники на посту «Ягодин» виявили і вилучили 2200 кілограмів «зайвого» товару з вантажівки, яка в'їжджала в Україну з офіційно задекларованим товаром. Відповідно до товаросупровідних документів, цей транспортний засіб мав доставити з Угорщини до Дніпра автоаксесуари та косметику. Проте серед завантаженого у причіп виявили чохли до смартфонів, харчові добавки, парктроніки, водовідштовхувальні засоби та інші предмети, яких не було у переліку товару, поданого до митного контролю. Загалом на склад митниці тимчасово вилучено 110 картонних коробок, вартість вмісту якиз оцінили у 2,237 млн грн. Відповідальність за приховування товару узяв на себе завідувач складу фірми-отримувача. Згідно з поясненнями директора компанії, саме він дав вказівку завантажити зайве у причіп.

Бабуся обікрала магазин

У Володимирі-Волинському 25 вересня затримали 75-річну бабусю, яка поцупила з магазину засоби гігієни. Дрібна крадіжка трапилася близько 14-ї години дня у магазині «Watsons». Бабуся поцупила засобів гігієни на 188 гривень.

Двоє лучан попалися на продажі наркотиків

Двох мешканців Луцька – 57-річну жінку та 33-річного чоловіка – підозрюють у злочинах, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів. Жінка, яка працює молодшою медсестрою в одному з лікувальних закладів Луцька, у червні-вересні 2019-го двічі збувала громадянину канабіс. Цей же особливо небезпечний наркотик виявили та вилучили в неї вдома правоохоронці у ході обшуку 24 вересня. Чоловік же у серпні-вересні двічі збував незаконно придбані ним таблетки з вмістом наркотичного засобу – метадону – і був затриманий на місці злочину також 24 вересня. Обом їм повідомли про підозру.

Злодії пробиралися у школу

У ніч з 23-го на 24 вересня у нововолинській школі №7 пошкодили вікна на першому поверсі. Нещодавно в навчальному закладі встановили енергозберігаючі вікна в рамках проєкту з термомодернізації. В один із класів, ймовірно, хотіли пробратися злодії. На трьох вікнах залишилися сліди злому. Побита одна шибка. Сума завданих збитків становить близько 12 тисяч гривень. У школі є сторож, яка прогулювалася вночі територією з собакою. Пес почав гавкати, вочевидь, невідомі злякалися та втекли. У класі є телевізор, ймовірно, злодії хотіли його винести.

Лікарку-хабарницю посадили під домашній арешт

Луцький міськрайонний суд обрав голові лікарської комісії однієї із районних лікарень області запобіжний захід – домашній арешт. Окрім того, суд задовольнив клопотання слідчого про відсторонення підозрюваної від посади завідуючої поліклініки  та голови лікарняно-консультативної комісії. Досудове слідство у справі триває. Нагадаємо, 24 вересня викрили в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 5,5 тис. грн  голову лікарської комісії однієї із районних лікарень області. Слідчі оголосили жінці про підозру у скоєнні злочину.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, Буг, Під прицілом, Волинь-нова, пресслужб ГУПН у Волинській області, УСБУ у Волинській області, Волинської митниці ДФС, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пий каву, сортуй сміття. Як музикант Павло відкрив кавовий кіоск і вчить Устилуг бути іншим
Наступна новина У Луцьку запустили твердопаливну котельню, яка гріє воду для району ЛПЗ
Останні новини
Схожі новини