У Луцьку затвердили «сміттєву» програму

У Луцьку затвердили «сміттєву» програму
джерело фото - 0342.ua

У Луцьку затвердили проект програми поводження з побутовими відходами, яка діятиме протягом 2018-2020 років.

Про це стало відомо 18 липня під час засідання виконкому міської ради.

На реалізацію програми необхідно 81 560 тис. грн. За ці кошти планують зробити капітальний ремонт контейнерних майданчиків, закупити та облаштувати навіси для них, а також контейнери для роздільного збирання твердих побутових відходів, придбати контейнери ємністю 120 л для приватного сектору.

Згідно з програмою, планують виготовити проектно-кошторисну документацію на влаштування V черги полігону твердих побутових відходів у с. Брище та збудувати її. На це планують витратити 15 350 тис. грн.

На придбання та встановлення сортувальної лінії за три роки хочуть використати 18 000 тис. грн., ще стільки хочуть віддати на придбання спецтехніки, механізмів для збору, перевезення, перероблення твердих побутових відходів, обслуговування сортувальної лінії та полігону.

Крім того, програма передбачає обваловку, пересипку та рекультивацію полігону, відкачування фільтратів і влаштування під’їзних шляхів до полігону; ліквідацію стихійного засмічення у місті; оренду землі під полігон для відходів, а також пошук інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу.

Нагадаємо, раніше директор департаменту ЖКГ Юрій Крась повідомляв, що запровадження у місті роздільного збору сміття розпочнеться із району ЛПЗ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині перебуватиме Міністр молоді та спорту України: повідомили програму
Наступна новина На луцькій вулиці облаштують платні парковки
Останні новини
Схожі новини