У Луцьку затвердили зміни до програми забезпечення житлом атовців

У Луцьку затвердили зміни до програми забезпечення житлом атовців
джерело фото: konkurent.in.ua

У новій редакції затвердили Програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти в результаті участі в антитерористичній операції на 2017-2019 роки.

Про це стало відомо 25 липня під час засідання сесії міської ради.

Виконувач обов’язків директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька розповіла, що зміни вирішили внести після круглого столу за участю бійців, який відбувся 11 липня.

Відповідно до правок, передусім право на придбання житла матимуть учасники АТО з інвалідністю внаслідок війни ІІІ ступеня, члени сімей загиблих, померлих та зниклих безвісти атовців, які мають постійну реєстрацію у Луцьку. До того ж купівля квартир чи будинків має здійснюватись лише на території Луцька.

Також затвердили новий порядок фінансування Програми. Порядок передбачає виділення коштів за умови, що учасники програми перебувають на квартирному обліку в Луцьку як такі, що потребують поліпшення житлових умов відповідно до норм Житлового кодексу.

Атовці можуть купувати житло як на первинному, так і на вторинному ринках. Половину вартості житла сплачує сам боєць, 25% суми оплачуватиметься із держбюджету, ще 25 % – за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Якщо співфінансування за програмою неможливо здійснити за рахунок інших джерел, співфінансування за рахунок коштів бюджету міста збільшується до 50 відсотків. Розміри житла та обсяги співфінансування визначатиме спеціальна комісія.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі депутати не підтримали заборону збору коштів у школах
Наступна новина Лучанам розкажуть, як Google читає наші думки
Останні новини
Схожі новини