Луцькі підземелля хочуть об’єднати

Луцькі підземелля хочуть об’єднати

У Старому місті триває реконструкція вежі Чарторийських та монастиря єзуїтів. Під час робіт у квітні цього року розкопали 18-метровий коридор, який з’єднав підземелля башти та монастиря єзуїтів.

Про це йшлося у четвер, 6 травня, під час оперативної наради міського голови - повідомляє Конкурент.

"Це нових 170 квадратних метрів підземель, а загалом їхня площа зараз – 670 квадратів. Це без врахування підземель костелу Петра і Павла", – зазначила начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець.

Станом на сьогодні виконано 77% робіт. Зі слів чиновниці, міський голова Ігор Поліщук провів перемовини з представниками дієцезії і домовився про об’єднання цих пам’яток єдиним туристичним маршрутом.

"Зараз ведеться закупівля гаджетів та предметів інтер’єру, щоб наповнити далі підземелля експозиціями. Плануємо закупити силіконову фігуру монаха, лицарські обладунки, голограми, мультимедійні екрани", – резюмувала Гомонець.

Читати також: У Луцьку готують до відкриття унікальне і найбільше в Україні історичне підземелля. Ми це вже бачили


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це тільки початок», – Ігор Поліщук про звільнення працівників Луцькради
Наступна новина Потяги «Укрзалізниці» з червня почнуть курсувати до Австрії та Угорщини
Останні новини
Схожі новини