Голову Держекоінспекції не пустили з перевіркою на «Рівнеазот»

Голову Держекоінспекції не пустили з перевіркою на «Рівнеазот»

21 липня на "Рівнеазот" з комісією приїхав голова Держекоінспекції України Андрій Мальований буцімто, щоб перевірити роботу заводу та зменшити хвилювання людей. Втім, на підприємство комісію не пустили, пояснивши, що на день візиту перевірки не чекають.

Її допустять, якщо на те будуть законні підстави, – повідомляє Суспільне.

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований пояснив представниками "Рівнеазоту", що після спілкування з очільником підприємства Михайлом Заблудою зрозумів, що "Рівнеазот" запрошує їх. Буцімто, візит екоінспекторів має зменшити хвилювання серед людей.

"Сьогодні я просив керівника підприємства і він обіцяв. Відповідно до закону про основні засади державного нагляду і контролю у сфері господарської діяльності для позапланової перевірки за ініціативою суб'єкта господарювання прошу надати лист на моє ім'я, щоб було дотримано всі формальні процедури, якщо такі наміри є", – прокоментував Мальований.

На завод комісію не пустили, пояснивши це тим, що сьогодні перевірки не чекають. Представниця "Рівнеазоту" Леся Рева відповіла, що листа їм не надавали.

"Можливо, ви невірно зрозуміли його наміри. Він сказав, що за наявності законних підстав ми не заперечуємо проти проведення позапланової перевірки. В серпні 2020 року була проведена позапланова перевірка, де здійснювалися заміри абсолютно з усіх джерел. Висновки є", – сказала представниця.

"Ніякого тиску на підприємства з боку державного органу не буде, але є підозра, чому ви не допускаєте", – відповів на це Андрій Мальований.

Голова Держекоінспекції пообіцяв, що його колеги таки спробують потрапити туди, як експерти в кримінальному провадженні чи після звернення фізособи з проханням про перевірку.

На підприємстві Андрію Мальованому відповіли, що мають досвід тогорічної перевірки, через яку досі судяться та мають недовіру до інспекції. Разом з тим зазначили, що 20 липня на територію Рівнеазоту, за їхніми даними, впустили приблизно 40 представників органів державної влади.

Також екоінспекція продовжує відбір проб ґрунтів у населених пунктах поблизу підприємства з урахуванням рози вітрів.

Нагадаємо, 20 липня на заводі «Рівнеазот» стався вибух. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині в ДТП постраждав 13-річний скутерист
Наступна новина У Луцьку під час футбольного матчу біля «Авангарду» не продаватимуть алкоголь
Останні новини
Схожі новини