У Луцьку зібрали 3,5 тонни відпрацьованих батарейок. ФОТО

У Луцьку зібрали 3,5 тонни відпрацьованих батарейок. ФОТО
https://www.lutskrada.gov.ua

У Луцьку за останній рік зібрали 3,5 тонни відпрацьованих батарейок та акумуляторів.

Про це повідомляє відділ екології на сайті Луцької міськради.

Започаткували проведення в місті акцій зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів 2013 року. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища закупили та встановили біля ЦНАПу, житлово-комунального підприємства №11, в загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах міста 72 металеві контейнери для таких відходів.

Протягом 2015–2016 років до цієї акції долучились діти міських дошкільних навчальних закладів, супермаркети «ПАККО», «Наш край», «Салют», мережа автозаправних станцій «WOG» та інші.

Загальна маса зібраних за останній рік відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 3,5 тонни, які 8 листопада цього року були завантажені та доставлені у місто Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки.

Усього за 6 років зібрали та передали на переробку понад 11,5 тонни відпрацьованих батарейок.

За інформацією директора підприємства «Аргентум» Василя Срібного, місто Луцьк єдине в Західному регіоні, яке організувало централізований збір цього виду небезпечних відходів, та ще й в таких великих обсягах вилучає небезпечні відходи із загальної маси сміття, що утворюється в місті. Природоохоронний ефект цієї роботи неоціненний.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Президент Українсько-Австрійської асоціації похвалив продукцію волинських лісівників. ФОТО
Наступна новина У Луцьку поліцейським роздавали квартири. ФОТО
Останні новини
Схожі новини