У Луцьку з’ясовували, кому на користь заокруглення дрібних монет

У Луцьку з’ясовували, кому на користь заокруглення дрібних монет

З 1 липня в Україні почали діяти правила округлення сум у чеку при розрахунку готівкою у торгівлі та сфері послуг.

Відтак, за інформацією НБУ, у разі відсутності дрібних монет у покупця і продавця продавець повинен округлити загальну суму до більшого або ж меншого. Кому це вигідно, а головне – як відобразиться на житті простих людей – у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Монети номіналами 1,2,5 та 25 копійок потроху виводять з обігу. Продовжать випуск лише монет 10 і 50 копійок. Таке рішення Національний банк України прийняв, щоб нібито скоротити витрати держави на карбування і забезпечення грошового обігу на понад 90 млн гривень на рік.

Безсумнівно, що таке нововведення не може не тішити торгівельні мережі, адже завдяки таким змінам вони матимуть можливість на заокругленнях заробляти мільйони гривень. Та й продавці, які стоять за прилавками, відповідно підтримують таке ноу-хау від держави.

Окрім того, каже Сергій Адамчук, це напряму можна пов’язувати з виборчою системою. Адже за кожним великим бізнесом стоїть той чи інший так званий олігарх, який вже зовсім незабаром балотуватиметься як кандидат.

Як бачимо, українські чиновники вчаться впроваджувати інновації. Зокрема, заокруглення копійчаних сум – це такий собі модний краудфандинг – з усіх потрохи, а комусь – мільйони.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П’яний лучанин на Світязі забув, де залишив автомобіль
Наступна новина Юлія Тимошенко пропонує укласти новий суспільний договір
Останні новини
Схожі новини