Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 8 травня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 8 травня

Подією дня (чи то пак ночі) стала, звісно, граната на депутатському подвір’ї. Втім, не бракувало й інших пригод – аварій, крадіжок і угонів. А ще у Нововолинську закрили на карантин дитсадок. А у Луцьку адвокати заступилися за колегу, якого звинувачують в вимаганні хабара. 

Шукають «бомбардира» депутатського подвір’я

У Камені-Каширському на подвір’я депутата Волинської обласної ради Анатолія Буська в ніч на середу, 8 травня кинули вибухівку. Попередньо з’ясували, що вибухівкою була граната РГД-5. Вибух пошкодив фасад будинку, паркан. Ніхто з людей не постраждав. Під час огляду місця події поліція вилучила металеві уламки, важіль запалу, ймовірно, від гранати РГД-5 та інші речові докази.

Попередньо, слідчі кваліфікують подію як «хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета». Поліція шукає винних.

Не отримав сексу – викликав поліцію

У Луцьку в ніч на 8 травня чоловік викликав поліцію в «Теремнівські сауни», бо не отримав секс-послуги, за які заплатив. Чоловіка обурило, що дівчата, з якими він розважався, взяли гроші за секс, але послуг не надали. Обдурений зателефонував на «102», дівчата втекли. Залишилася лише одна, яка виявилася неповнолітньою.  Про інцидент повідомили батькам дівчини. Ті приїхали і віддали гроші чоловікові. Тоді він відмовився писати заяву у поліцію, повідомляє ВолиньPost.

У поліції кажуть, що такі клієнти, обдурені повіями – для Луцька не рідкість. Найчастіше у поліцію звертаються чоловіки, які замовляють «полуничку» через інтернет, а в результаті її не отримують.

У Нововолинську через спалах сальмонельозу закрили дитсадок

У середу 8-го травня дитячий садок №2 у Нововолинську закрили на карантин. У 10-ти вихованців та працівниці виявили сальмонелу. Карантин планують не скасовувати до 20-го травня.

Нагадаємо, ще у п’ятницю та суботу, 26-го та 27-го квітня, у кількох дітей, які ходять до різних груп садка №2 були виявлені ознаки кишкової інфекції. Їх поклали у лікарню.

В однієї дитини виявили сальмонельоз. Відомо, що у п’ятницю, 26-го квітня, дитина садок не відвідувала. Також сальмонельоз виявили в однієї з рпцівниць садка.

За словами батьків, щонайменше 30 дітей, які відвідують садок, захворіло. У вихідні дітей переважно лікували вдома. Дехто викликав швидку та звертався до сімейного лікаря.

Хам у Луцьку поскандалив  з поліцейськими

У Луцьку чоловік зупинив авто на пішохідному переході біля дитячої лікарні. Поліцейські зробили йому зауваження – «коректно і ввічливо попросили переїхати». Й отримали на свою адресу шквал негативу і лайки. Скандаліст виявився мешканцем Рівненщини. На нього оформили адміністративні матеріали. Лайку чоловіка можна побачити і почути на відео.

https://www.facebook.com/lutskpolice/videos/431518767428426

Півтора місяця з дронами і військовими шукають людину

Більше місяця тривають пошуки безвісти зниклого володимир-волинця Краснолуцького Дмитра Олександровича. Він ще 23.березня цього року о 08:30 год. пішов з дому і невідомо куди зник. За словами старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Володимир-Волинського ВП Олександра Ольховськогона розшук зникло було кинуто чималі сили. Прочесано територію усієї Оваднівської ОТГ, до пошуків залучали квадрокоптер, а також військових .Але марно.

Його прикмети: зріст 170 см, худорлявої статури, волосся русяве, стрижка коротка. Зловживає спиртними напоями. Був одягнений у чорну коротку куртку з капюшоном, темні джинси, чорну спортивну шапку, взутий в білі кросівки. Усіх, кому відома будь-яка інформація про зниклого, просять повідомити за номерами: 093-194-17-95, 2-25-70 або 102.

Адвокати заступилися за колегу, якого звинувачують у вимаганні хабара

У Раді адвокатів Волинської області переконують, що інформація про те, що їхнього колегу затримали на хабарі, не відповідає дійсності.   Нагадаємо, 7 травня, у поліції повідомили про затримання місцевого адвоката, який нібито вимагав у клієнта 2 тисячі доларів.

У Раді адвокатів запевняють, що факт подали неправильно. Кажуть: 6 травня адвокат отримував  гонорар в приміщенні свого офісу від клієнта у відповідності до договору. А поліція без дозволу проникла у його офіс «з метою проведення огляду місця події на предмет виявлення неправомірної вигоди». У адвоката забрали гонорар, а також мобільник, паспорт та посвідчення адвоката. Його доставили у Луцький відділ поліції в кабінет слідчого. При проведенні слідчої дії не була надана ухвала слідчого судді про надання дозволу на її проведення, не був допущенний адвокат для захисту особи, відносно якої ця слідча дія проводилася, фактично було здійснено незаконне затримання адвоката.

На переконання Ради адвокатів Волині, тут є порушення закону. Рада адвокатів Волинської області направила заяву (повідомлення) в Територіальне управління Державного бюро розслідувань та прокурору Волинської області.

Вкрадені речі «шукають» своїх господарів

Поліція піймала злодія, який у ніч на 8 травня на вулиці Конякіна у Луцьку обікрав автомобіль, знявши бампер, протитуманні фари та магнітолу. У нього знайшли ще чимало вкраденого. Поліція шукає власників цих речей. Громадян, які впізнали на фото свої речі, поліція просить звертатися за телефонами: +380993225543 чи «102» або за адресою: м. Луцьк, вул. Грибоєдова, 2.

В зад в’їхала машина – збив перехожого

У вівторок, 7 травня, у Володимирі-Волинському автомобіль Audi 100 під керуванням 29-річного волинянина зіткнувся з автомобілем Chevrolet Niva, котрий зупинився перед нерегульованим пішохідним переходом.

Через це Chevrolet наїхав на перехожого, який саме йшов по переходу. Той поранився, але госпіталізації не потребував.

Зловили автоугонщинка

Зловили автоугонщика, який у суботу, 6 жовтня вкрав автомобіль «ІЖ» з подвір’я власника. Поліція з’ясувала, що крадій - 31-річний житель Луцького району. Машину знайшли в одному із сіл Горохівського району

Знайшли арсенал часів Другої світової

Поблизу села Нова Вижва виявили велику кількість артилерійських снарядів, гранат та мінометних мін часів Другої світової війни. Піротехніки почали готувати їх до знешкодження. Кажуть, вивозити таку кількість боєприпасів небезпечно, тому підривати планують на місці. Роботи планують завершити за 3 доби. На липень цього року також запланували проведення суцільного розмінування території, де знайшли снаряди.

Підготовлено за матеріалами Патрульної поліції Волині, ГУ НП у Волинській області, Старовижівської райдержадміністрації видань «ВолиньUA», БУГ, Суспільне Волині, ВолиньPost.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За вкрадений газ волиняни мають заплатити понад 2 мільйони гривень
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 9 травня
Останні новини
Схожі новини