«Дайте нам гарантії!» - оператори зовнішньої реклами до Луцької мерії

«Дайте нам гарантії!» - оператори зовнішньої реклами до Луцької мерії

У Луцькій міській раді виступили з ініціативою підписати меморандум про співпрацю з операторами зовнішньої реклами у місті. Мовляв, ситуація з якістю і кількісю реклами – погана, тож «треба щось міняти». Натомість рекламісти заявили: спочатку хочуть переконатися, що Луцька мерія не буде більше в односторонньому порядку міняти «правила гри».  

Про це 2 листопада йшлося на нараді з операторами зовнішньої реклами з питань вдосконалення концепції розміщення та розвитку зовнішньої реклами та реформування існуючої мережі у Луцькій міській раді.

Нагадаємо, Луцькрада збільшила на період з 01.03.2018 по 31.12.2018 на 49 % величину базового тарифу плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів.

«Ми вас покликали, аби почати діалог»

Радник міського голови Ігор Поліщук заявив, що наразі зовнішня реклама у Луцьку знаходиться не в найкращому стані. Конструкції застарілі, немає схеми їх розміщення у межах цілого міста, окрім цього, часто власники бордів не закопують так звані «бетонні подушки» під рекламними стовпами, і це псує вигляд вулиць.

Окрім цього, чимало вулиць перенасичені рекламними бордами, і розміщені вони хаотично. Йдеться про вулиці Набережну, Гордіюк, Карпенка-Карого, проспект Соборності, Волі та інші.

«Ми покликали вас, аби розпочати діалог. Хочемо почути ваші пропозиції, зрозуміти ваше бачення, і разом вирішити, як рухатись у даному напрямку», – висловився посадовець.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Це рейдерство», - луцькі рекламісти про суттєве підняття тарифів на зовнішню рекламу

Луцьк – не Київ

Власникам рекламних площ запропонували поступово вводити новітні технології – до прикладу, «скроллери». Це дисплеї, які транслюють зображення у електронному форматі. 

Натомість, представники рекламного бізнесу заявили, що у Луцьку такі технології економічно невигідні, оскільки вони дуже повільно окупляються. За їх словами, у Києві «скроллер» повністю окупається мінімум за 10 років за умови, якщо там постійно транслюють рекламу.

«Дуже маленьке місто, дуже маленький потік клієнтів. Динамічні конструкції у Луцьку продаватися не будуть. І ніхто з рекламників не буде вкладати у цей бізнес», – виступив Сергій Ковальчук, директор підприємства «Брендборд».

Також рекламісти заявили, що після різкого підвищення тарифу на оренду рекламних площ цьогоріч, вони бояться вкладати великі гроші у свою справу, оскільки у них немає впевненості, що наступного місяця міська рада знову не підвищить тариф.

«Дайте нам гарантії, що буде протягом певного часу певна стала ставка, яка не буде мінятися, не буде скакати. І тоді ми вже будемо думати», – виступила керівниця підприємства «Волинь-борд» Тетяна Максимчук

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцький міськвиконком відмовився переглядати тарифи на розміщення реклами

Зранку – осучаснення, увечері – строки оренди

Чиновники запевнили, що їх мета – домовитись із рекламістами, тому вони прислухатимуться їх побажань.

«Якщо ми домовляємось, що ми осучаснюємо засоби зовнішньої реклами у місті Луцьку, тоді ми будемо говорити про зовсім інші строки оренди. Це не буде півроку, це буде значно триваліший термін. Але ми повинні домовитись про діалог», – висловився Ігор Поліщук

Під кінець учасники наради домовились, що під час наступної зустрічі вони підпишуть меморандум про співпрацю. Поки що ж в кінці рекламісти створили ініціативну групу, яка надалі тісніше спрівпрацюватиме з міською радою та висловлюватиме свої пропозиції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі під Луцьком через кір школярам продовжили канікули
Наступна новина «Проблема забезпечення житлом дітей-сиріт потребує першочергового вирішення», - Михайло Імберовський
Останні новини
Схожі новини