Луцький міськвиконком відмовився переглядати тарифи на розміщення реклами

Луцький міськвиконком відмовився переглядати тарифи на розміщення реклами

Виконавчий комітет Луцької міської ради відмовився приймати до розгляду проект рішення про внесення змін до рішення від 21.02.2018 №111-1 «Про збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька».

Про це стало відомо у середу, 7 березня, під час чергового засідання виконкому. 

Зокрема, депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко, як представник асоціації рекламістів попросила членів виконкому додатково внести в порядок денний проект рішення про перегляд тарифів.

Так, на минулому засіданні було прийнято рішення, яким збільшено на 49% величину базового тарифу плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів. Це вже друге здорожчання з початку року, тож загалом за кілька місяців тариф зріс на 260%.

Читати також: Разумовський про підняття цін на рекламу: «Це зроблено не порядно та несправедливо»

Це спровокувало хвилю обурення серед рекламістів, які заявили про те, що влада душить їхній бізнес.

Читати також: «Замість мільйонів не отримають нічого»: луцькі підприємці йдуть з рекламного бізнесу

Тож на чергове засідання асоціація рекламістів Волині підготувала проект рішення про внесення змін до попереднього рішення.

«Прошу внести в порядок денний додатково проект рішення, а далі хай кожен з членів виконкому голосує по совісті. Це нищить рекламний бізнес і ви повинні розглянути і врахувати позицію людей», - заявила Юлія Вусенко.

Однак, секретар міської ради Григорій Пустовіт одразу ж виступив проти, мовляв, проект рішення від рекламістів подано з порушенням регламенту, члени виконкому з ним не ознайомлені і немає потреби вносити його додатковим.

Виявилось, що попереднє рішення також було додатково внесено в порядок денний засідання виконкому, та й підготовили його лише напередодні засідання, тож члени виконавчого комітету теж не були з ним ознайомлені.

Натомість сьогоднішній проект рішення подали до секретаріату ще в понеділок, однак його навіть не спромоглись розтиражувати для ознайомлення членів виконкому.

«Я минулий раз говорив, що рішення незрозуміле і його не варто було приймати з таким поспіхом», - заявив Олександр Серватович.

Його підтримав і Михайло Щур, який вимагав у секретаря ради внести проект рішення від рекламістів у порядок денний.

«Чому ви не змогли вчасно розмножити проект рішення і надати нам для ознайомлення? Я хотів би його хоча б побачити і ознайомитись… Внесіть у порядок денний додатковим питанням і надайте можливість нам його розглянути», - настоював член виконавчого комітету Михайло Щур.

Натомість Григорій Пустовіт продовжив відмовлятися від розгляду, акцентуючи увагу на тому, що депутат Юлія Вусенко і такий спосіб вирішила заробляти собі якісь «політичні дивіденди».

«Документи повинні подаватися відповідно до регламенту міської ради. Дивно бачити від кандидата юридичних наук такий документ, який навіть не оформлений відповідним чином. Це недолуга робота на рівні школяра. Я би можливо і вніс та розглянув цей проект рішення на засіданні, якби він був оформлений належним чином і поданий відповідно до регламенту. А щодо ваших нарікань про те, що влада перекриває кисень бізнесу, то я вам скажу, що виконавчий комітет в праві розглядати підвищення тарифів на розміщення зовнішньої реклами. Якби це було їм невигідно – вони б цим не займались», - заявив Григорій Пустовіт.

Читати також: У Луцьку ціна на рекламу як у Львові

Натомість член виконкому Олександр Серватович зауважив, що цікаво чути подібні заяви щодо того, як слід вести бізнес від тих людей, які ніколи не займались бізнесом.

Зрештою, Григорій Пустовіт подав пропозицію про внесення додатково до порядку денного проекту рішення від рекламістів щодо внесення змін до нових тарифів.

Однак «ЗА» проголосувало лише 6 членів виконкому, тож проект рішення навіть не внесли до порядку денного.

«Цим влада показує, як вона ставиться до бізнесу. Вони навіть відмовились заслухати позицію рекламістів, почути їхню думку. Натомість Пустовіт офіційно заявляє, що його не хвилює, як далі буде існувати рекламний бізнес, посилаючись на те, що начебто треба наповнювати бюджет. Це цинічно заявляти, що «виживуть сильніші», - заявила Юлія Вусенко.

В той же час, рекламісти обурилися тим, що у виконкомі самовільно вносять і приймають потрібні питання, а їхнє – відмовились розглядати. Представник ТОВ «Бетон Брук Сервіс» Сергій Король називає це відкритим знущанням і спланованим нищенням рекламного бізнесу в Луцьку.

«З людьми поступили дуже ницо та підло - отак, без попередження, без обговорення і без обгрунтування підняли тарифи. Невже не зрозуміло, що це знищить рекламний бізнес у Луцьку, де ціна на розміщення бордів вища, ніж у Львові. Це сильно вдарить по всьому бізнесу, а не лише по рекламному. Нинішня влада веде нечесну гру, прикриваючись потребою наповнення бюджету. Та насправді – це спланований тиск на рекламний бізнес, що призведе до пригнічення бізнесового клімату в Луцьку», – переконаний Сергій Король.

Його думку підтримують й інші власники бордів, які готуються до відстоювання своїх інтересів у суді.

«Ми будемо звертатись в Антимонопольний комітет, подавати позови до суду, але так бути не може. Захотіли – підняли тарифи, захотіли ні. Вони провадять тотальну зачистку рекламного бізнесу. Як можна заявляти «нехай виживають сильніші», вони не знають, що це таке…

Це мені тепер доведеться розривати контракти, бо в нас є такі клієнти, з якими ми підписані на розміщення на цілий рік. А тепер доведеться більше 4 тисяч заплатити за оренду 1 білборда – заплати за оренду землі, за друк реклами, за поклейку… це великі гроші. Що, тепер працювати собі в збиток? Ми цього не лишимо і будемо звертатись до суду і антимонопольного комітету, бо тарифи для нас непосильні», - заявила власниця біл бордів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян попереджають про ожеледицю
Наступна новина «Віддайте борди»: луцька влада відмовляється переглянути тарифи на рекламу
Останні новини
Схожі новини