У міськраді вирішували, як краще продавати луцьку землю

У міськраді вирішували, як краще продавати луцьку землю

У Луцькій міській раді відбулась дискусія щодо кращого способу продажу землі. Експерти відзначили, що найефективніше це робити через аукціон, щоб місто отримувало якомога більше вигоди.

Про це йшлося під час дня депутата в Луцькій міській раді з питань експертної оцінки земель 8 лютого, передає ІА Волинські новини.

Заступник начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Тетяна Лихограй інформувала, що зазвичай різниця між оцінкою вартості земельної ділянки і сумою продажу не принципова. Оцінюють вартість землі відповідно до усталених методик та на підставі законодавчих норм.

«У нас є три методики оцінки вартості земельної ділянки й далі подаємо документи на державну експертизу. Свої дії базуємо на Законі України «Про оцінку земель», який ухвалили 11 грудня 2003 року, останні зміни у ньому були в 2015 році», - інформував спеціаліст експертно-грошової оцінки землі Юрій Романюк.

Заступник начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Тетяна Лихограй додала, що державна експертиза убезпечує від махінацій.

«У Луцьку із цим порушень немає, перевірки визнали, що працюють без порушень, а от у Львові продають земельні ділянки у 5-6 разів дешевше, ніж нормативно-грошова оцінка, ці порушення торік виявляли.

Ми завжди наполягаємо на державній експертизі, щоб ціна була обґрунтована й претензій не було у жодної із сторін. Зауважу, що строк дії експертної оцінки – рік, якщо ділянку не продали, то документ варто буде поновлювати», - розповіла Тетяна Лихограй.

Присутній на круглому столі Юрій Безпятко зауважив, що, продаючи земельні ділянки, варто робити акцент на аукціонах.

«Завдяки ним можна продати землю дорожче, ніж оцінка її вартості, і це можна зробити виключно на аукціоні», - наголосив депутат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Музиканти «Димної суміші» заявили, що лідер гурту їх «кинув»
Наступна новина Бондар розповів, як успішно провести реформу лісового господарства
Останні новини
Схожі новини