У МОЗ розповіли, коли можуть посилити карантин

У МОЗ розповіли, коли можуть посилити карантин
Фото ілюстративне

Можливість введення нових карантинних обмежень буде розглядатися в разі виявлення 15 тисяч нових випадків захворювання COVID-19 на добу.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час вебінару, цитує "Інтерфакс-Україна", пише «Українська Правда».

«Цифра є - 15 тисяч хворих на добу. Після цього будемо говорити про наші плани на найближчий період. У той же час ми не говоримо, що вже завтра будемо щось вводити. 15 тис. хворих на добу - це у нас ще є запас міцності, який дозволить відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я», – зазначив Ляшко.

Ляшко підкреслив, що ця цифра (15 тис. хворих на добу) актуальна при рівномірному розподілі хворих на території країни, при цьому для окремих регіонів вона може бути нижчою.

За його словами, ця цифра (для кожного регіону) прорахована. Зараз вона не озвучується. До 1 листопада на місцях мають використати субвенції, і підвести кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров'я повинні змінитися.

Ляшко зазначив, що на даний час для хворих на коронавірус відведено близько 52 тис. ліжок, з них 17 тис. забезпечені кисневою підтримкою.

У зв'язку зі зростанням кількості хворих і збільшенням кількості ліжок відсоток забезпеченості підведеним киснем на сьогодні становить 40%. Потрібно ще вдвічі наростити ці потужності, щоб підготувати систему охорони здоров'я до повноцінного реагування.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які партії проходять у ради Нововолинська та Володимира
Наступна новина «Знає не лише проблеми, а й шляхи вирішення». Наглядова рада ЛНТУ за те, щоб ректором була Вахович
Останні новини
Схожі новини