У МОЗ розповіли, кому можуть відмовити в госпіталізації через карантин

У МОЗ розповіли, кому можуть відмовити в госпіталізації через карантин
Фото ілюстративне

Медичні заклади можуть обмежувати планову госпіталізацію та операції для пацієнтів у населених пунктах, що потрапили до «помаранчевої зони». Однак лікарні можуть відтерміновувати лише ті заходи, перенесення яких не створює загрози для життя людей.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише Громадське.

Обмеження на планову госпіталізацію та операції не стосуватимуться пацієнтів у критичному стані вагітності або пологів, а також новонароджених і пацієнтів з онкозахворюваннями. Однак остаточне рішення про перенесення ухвалює особистий лікар.

Хто зараз у «помаранчевій зоні»?

З 14 вересня в Україні почав діяти новий поділ на зони за рівнем епідеміологічної небезпеки. Зокрема, уряд переніс Київ та Вінницю до списку «помаранчевих зон».

Наразі «помаранчевий» рівень небезпеки мають 25 міст та 62 райони у 18 областях України. Повний оновлений перелік розподілу на зони можна переглянути тут.

У «помаранчевій» зоні діють заборона відвідування установ соцзахисту, де перебувають люди похилого віку, заборона роботи хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів і обмеження масових заходів з розрахунку на одну людину на 20 квадратних метрів і не більше 100 людей, а також обов’язкова маска в приміщеннях і громадському транспорті.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинським спортсменам-олімпійцям подарували квартири у Луцьку
Наступна новина На Волині представили нового прокурора області
Останні новини
Схожі новини