У NASA розповіли, де будуть шукати позаземне життя. ВІДЕО

У NASA розповіли, де будуть шукати позаземне життя. ВІДЕО

Одним із завдань космічного телескопа імені Джеймса Вебба, який планується вивести на орбіту Землі навесні 2019 року, стане дослідження зоряної системи TRAPPIST-1, на планетах якій можливе існування життя.

Про це повідомляє «iTechua» з посиланням на сайт NASA.

Всього в цій системі сім планет, три з яких знаходяться в зоні населеності, тобто на такій відстані від зірки, коли температура і інші умови дозволяють зародитися життю.

На даний момент вчені визначили, що всі планети мають кам’янисту поверхню, а частка води в масі деяких з них досягає 5 відсотків, це в 250 разів більше, ніж на Землі. Вважається, що на найбільшій екзопланеті – TRAPPIST-1e – вода може бути в рідкому стані, тоді як на інших у вигляді пари або льоду, в залежності від віддаленості від зірки.

Не менш важливе питання – склад атмосфери. Якщо вона перенасичена воднем, це створює парниковий ефект, в умовах високої температури існування життя малоймовірне. Останні дослідження, зроблені за допомогою космічного телескопа “Хаббл” , показали, що принаймні три планети TRAPPIST-1 – d, e і f – з цієї точки зору для життя придатні.

Успіх цих спостережень якраз і планується розвинути за допомогою інфрачервоного телескопа імені Джеймса Вебба, які значно більші і потужніші “Хаббла”. Він зможе заглянути вглиб атмосфер екзопланет і визначити наявність там вуглекислого газу, метану, води і кисню. Всі ці компоненти вкрай важливі для формування життя .


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинянина вкрали пенсію, поки той йшов до банкомату
Наступна новина Озброєні бандити пограбували луцького «валютника». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини