У новому титулі Філарета – 17 слів і згадка Почаївської і Києво-Печерської лавр

У новому титулі Філарета – 17 слів і згадка Почаївської і Києво-Печерської лавр
Фото: kolomyia.today

Священний синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП, затвердивши повну й скорочені форми титулу.

Згідно з рішенням, повний титул має таку форму: «Святійший і Блаженнійший (ім’я), Архієпископ і Митрополит Києва – Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархімандрит». Про це повідомила прес-служба УПЦ КП.

Скорочений титул: «Святійший (ім’я), Патріарх Київський і всієї Руси-України».

Як пояснив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря), Печерська і Почаївська лаври «давно є ставропігіями Київського престолу – згідно з соборними рішеннями ще 1991 і 1993 років».

 «Тож означення цього факту в повному титулі предстоятеля – лише констатація того, що і дотепер було» - пояснив він.

«Це не приводило ні до яких заворушень чи проблем у минулому – не приведе у майбутньому (хоч кремлівські пропагандисти, можна передбачати, і спробують щось на цю тему набрехати)», – додав він.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату прийняв рішення продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні. Окрім того, Синод задовольнив апеляцію патріарха Філарета про зняття з нього анафеми.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 21 жовтня
Наступна новина У Луцьку зробили Посіпаку і дракона з автомобільних шин. ФОТО
Останні новини
Схожі новини