«Мене теж кликали в Росію, але...» – Галина Конах про MARUV і Євробачення

«Мене теж кликали в Росію, але...» – Галина Конах про MARUV і Євробачення

Перемога співачки MARUV на Національному відборі на Євробачення викликала бурхливе обговорення у соцмережах. У фіналі співачка, яка продемонструвала на сцені доволі провокативне шоу, отримала максимальні 6 балів від глядачів, а 5 балів їй віддали члени журі.

Перемога виконавиці викликала чималу хвилю обурення у багатьох українців через політичну позицію співачки, адже вона відкрито заявила, що виступає у Росії. 

Перший запитав у волинських виконавців, як вони оцінюють виступ MARUV та чи мають право артисти, які виступають у Росії, представляти Україну на Євробаченні.

На запитання Першого відповіла відома співачка із Волині Галина Конах.

ПРО ВИСТУП MARUV НА НАЦВІДБОРІ

Класний клубний трек, у якому більше музики, аніж тексту, сенсу пісні. Тому що на Євробаченні ще їм часто цікаво, про що співають, їм цікава текстівка, цікавий розвиток пісні, мелодична неординарність.

В даному випадку дуже крутий задум в музичному плані, тобто, гарне аранжування, гарний програш, але тексту немає. Ну і плюс, як на мене, їхати в Ізраїль і співати німецькою, це… мені здається, там пам’ять ще жива. Я думаю, це некоректно.

ПРО ТЕ, ЧИ МАЄ ПРАВО УКРАЇНСЬКИЙ АРТИСТ ВИСТУПАТИ У РОСІЇ

Я дуже довго над цим думала. Можливо, в році 2014, до Іловайська, я була менш категорична. Ба більше – у мене був запланований конкурс у Москві. І в 2014 році, коли вже веб-сайт того фестивалю, на котрий я була запрошена, подав усіх виконавців, всі готувались до роботи, вже були куплені квитки, я дуже довго вагалась: їхати чи не їхати.

В останній момент я зрозуміла, що не варто. І організаторам сказала, що, друзі, бачите, яка зараз історія відбувається, мабуть, мені треба утриматись від цієї поїздки. Вони з розумінням поставились. І я сказала: до найкращих часів. 

Тому на сьогодні я кажу: моя позиція – категорично «ні». Я розумію, що, можливо, це можна пересмикнути і сказати типу, що «ти не реалізувалась, тебе не запрошують, тому ти так і кажеш». Насправді в мене на сьогодні є декілька запрошень неодноразово виступити і в Росії, і у Придністровській республіці за хороші гонорари. І я жодного разу їх не розглядала. Найближчим часом, поки це відбувається між нашими країнами, мене там не буде. 

Читати також: Про співачку MARUV і скандал на Євробаченні. ПРОСТІ ПИТАННЯ

Моя позиція: ні. Має бути розмежування. Усіх грошей зароблених не забереш на той світ. Все ж треба лишити по собі нормальну пам’ять у тих людей, з якими ти жив, а не бути перевбиранцем-запроданцем, який сидів все життя на двох стільцях і конкретно ні на одному. Тому я проти. 

Друга справа, коли починають закидати «от у неї чи у нього продюсер російський, що вони скажуть, чи тобі, Галю, не знати». Так, мені знати, тому я не працюю з продюсером. І якщо ці люди, працюючи з продюсерами російськими під час всього, що трапилось, їм не вистачило мозку розірвати контракт, я не вірю, що у них немає заощаджень, аби певний період перечекати. Ну чомусь Тіна Кароль змогла лишитись в Україні, і Джамала теж. А низка є таких, які далі виступають у Росії і, чесно кажучи, мені особисто це неприємно. 

ПРО ТЕ, КОГО ГАЛИНА КОНАХ ПІДТРИМУВАЛА НА ЄВРОБАЧЕННІ

Скажу чесно: після Джамали єдиний раз в житті, що я вболівала, це минулого року був KADNAY. Крутий проект, незаслужено він не поїхав минулого року. Для мене після них таких очевидних лідерів не було.

Я особисто підтримала молодих Brunettes Shoot Blondes. Цікаві дуже хлопці, інтелектуальні. Правда, там просто плачевна історія з вокалом, його просто немає взагалі. Але той продукт, який роблять хлопці, молодці.

Freedom Jazz – передбачувано, класно, але таке ретро. Мені сподобався Letay, мені сподобались ЦеШО, цікаві. такі. І LAUD. Я взагалі його фанатка. Віра Кекелія також мала прекрасний виступ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Полювання поблизу Олики на ретросвітлинах 100 років тому. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина У парламент проходить 6 партій, «Слуга народу» попереду, - опитування
Останні новини
Схожі новини