У Порошенка повідомили, коли оприлюднять текст Томосу

У Порошенка повідомили, коли оприлюднять текст Томосу
http://argumentua.com

Вселенський патріарх Варфоломій передасть томос про автокефалію Української православної церкви особисто обраному предстоятелю УПЦ, тому наразі його текст не може бути опубліковано.

Про це розповів радник президента України Петра Порошенка, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, повідомляє Українська правда із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо,  у четвер, 29 листопада, архієрейський синод Вселенського патріархату ухвалив текст Томосу про надання автокефалії українській православній церкві.

«Предстоятель у Стамбулі незабаром після (Об’єднавчого, – ред.) собору отримає з рук Вселенського патріарха томос – грамоту. Саме тому це зараз не є публічним документом, тому що його передають обраному предстоятелю», – пояснив Павленко.

Водночас він повідомив, що затверджені синодом Вселенського патріархату пропозиції до статуту (конституційної хартії) української церкви були підготовлені на підставі положень Томосу і будуть представлені на розгляд Собору УПЦ, який збереться в грудні.

Павленко запевнив, що дату проведення об'єднавчого Собору УПЦ незабаром оголосить Вселенський патріарх Варфоломій.

Петро Порошенко у Тwitter написав, що для отримання незалежності українській церкві залишився лише один крок.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В умовах воєнного стану головне – не панікувати і злагоджено працювати, – Володимир Бондар
Наступна новина «Євробляхерів» хочуть покарати за блокаду кордонів
Останні новини
Схожі новини