У сексуальних домаганнях звинувачують відомого актора. Все, що відомо про скандал

У сексуальних домаганнях звинувачують відомого актора. Все, що відомо про скандал
Володимир Талашко

Володимир Талашко, який народився у Ковелі, потрапив в скандал, який пов'язаний із сексуальними домаганнями до абітурієнток і студенток Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого. Сценарист Богдан Панкрухин на своїй сторінці в Facebook опублікував кілька історій дівчат, які поскаржилися на домагання зірки фільму "В бій ідуть тільки "старики".

Що писали дівчата?

Як пише РБК.Україна, постраждалі розповіли, що педагог запрошував їх до себе додому, пропонував випити, а потім фотографував оголеними і схиляв до інтиму.

"Талашко дістав фотоапарат і запропонував мене пофотографувати, сказав, що це його хобі, що він всіх фотографує. Я думаю: "ну, коли приїхала вже на акторський вступати, то потрібно і фотографуватися". Тут і почалося це:"А ось тут приспустіть, тут зніміть". Так він мене роздягнув по пояс, а потім почав до мене чіплятися. Я була просто шокована, не знала, що мені взагалі робити в цій ситуації, як все зупинити і бігти з цієї квартири", - розповіла дівчина, якій тоді було тільки 15 років.

Постраждалих було багато, але всі вони боялися про це розповідати. Вони думали, що їм не повірять або будуть засуджувати. Тому дівчата нічого не говорили навіть своїм батькам.

"Іноді на парах дозволяв собі чіпати дівчаток. Наприклад, міг запитати:"Хто з вас вміє ставати на місток?". І викликався підстрахувати. Ця "страховка" була на межі, коли він дозволяв собі доторкнутися не там, де треба", - розповіла друга дівчина.

У коментарях до посту дівчата також зазначили, що з ними Талашко діяв за схожою схемою.

Українська журналістка Ірина Сампан зізналася, що у 2018 році Талашко після інтерв'ю запросив її додому Він запропонував їй показати свої фотографії зі зйомок і нагороди. Коли вона була у нього вдома, то він налив дівчині наливку, а після почав домагатися її.

Інша українська журналістка Яніна Соколова також відреагувала на це і підкреслила, що Талашко не один такий.

"Коли я вступала до вузу один з педагогів мав і до мене схожі спроби, які відбувалися під дією на нього оковитої. Так, педагоги у вузі періодично п‘ють і на індивідуальних заняттях проявляють свою хтивість, знаючи, що жінки мовчатимуть. Бо хто вони- народні, а хто ці, "інагородні", - написала Соколова.

Акторка Анастасія Вергелес – іще одна з тих, хто сьогодні порушив багаторічну мовчанку. Ніхто з дівчат не наважувався розповісти про те, що з ними сталось. Соромились та боялись.

"Ми прийшли до деканату писати заяву. Написали цю заяву, попросили, щоб нам змінили майстра, бо не можемо з ним працювати. Це не одна я. Почали ходити чутки, що він інших дівчат запрошує додому, пропонує сік у ванну тощо", - розповідає Анастасія Вергелес.

Що каже сам Талашко?

Володимир Талашко дав коментар ТСН лише телефоном: "Роздягав-цілував – такого не було. Нічого, крім приймальних іспитів-консультацій, не було, ніякого спілкування інтимного не було", - сказав він. Чому різні дівчата, які часом навіть не знайомі між собою, почали його звинувачувати, викладач не знає. За словами актора, у нього ніколи не було інтимних стосунків зі студентками чи абітурієнтками.

Водночас викладач Київського університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого не став заперечувати, що кликав дівчат додому. Репетиції в його квартирі відбувались нібито в рамках навчального процесу.

«Я не знаю, у мене інколи під час навчання репетиції проходили, але це було не одна, дві, три, чотири, п’ять, це було, як кажуть, в етапах роботи», – заявив Талашко.

Що кажуть в університеті?

Керівництво університету не вірить, що їхній колега міг таке чинити. А ще, кажуть, жодного сигналу від жодної зі студенток протягом навчання не отримували. 

"Ніяких офіційних паперів, ніяких заяв, ніяких, навіть усних, повідомлень ніколи не надходило. Навіть чуток з приводу такої теми я ніколи не чула", - запевняє проректорка з наукової роботи Галина Миленька.

Позиція Міністерства культури та інформаційної політики

У Мінкульті кажуть, що «глибоко стривожені» та будуть ініціювати службове розслідування.

«Міністерство культури та інформаційної політики глибоко стривожене через звинувачення одного з викладачів у неприпустимій поведінці по відношенню до колишніх студенток. Ми негайно ініціюємо службове розслідування. Закликаємо керівництво університету сприяти оперативній та всебічній перевірці усіх наведених випускницями фактів», – йдеться у дописі.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Рівненщині у аварію потрапили четверо волинян. Троє – у лікарні
Наступна новина У Нововолинську хочуть запустити е-квиток
Останні новини
Схожі новини