У семи областях запрацювала система аеромедичної евакуації. У переліку – і Волинь

У семи областях запрацювала система аеромедичної евакуації. У переліку – і Волинь

У п’ятницю, 2 квітня, на Львівщині постійне чергування розпочала бригада Авіаційної системи МВС. Окрім льотного складу, на пункті постійно чергуватимуть медики, які екстрено допомагатимуть населенню шести західних областей, зокрема і Волині.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, інформує сайт Нацполіції.

Зауважують, що це стало можливим завдяки реалізації спільного україно-французького авіаційного контракту з компанією «Airbus Helicopters».

«Як і обіцяли з Міністерством охорони здоров’я, сьогодні на Львівщині у рамках Єдиного аеромедичного простору став на чергування вертоліт ЕС-145 із медичним модулем, який екстрено допомагатиме населенню шести західних областей. До складу входить екіпаж та медична бригада. Далі – Київщина та вся Україна», – заявив Арсен Аваков.

За словами міністра, гелікоптерами та літаками системи авіаційної безпеки МВС будуть керувати пілоти, які вже пройшли чи наразі проходять відповідну підготовку. Одне з основних завдань такої системи – медична допомога, щоб із точки А в точку Б можна було сміливо доправити чи хворого, чи команду лікарів, чи орган для трансплантації.

Раніше Арсен Аваков презентував карту, де саме будуть розташовуватися 15 пунктів постійного базування Системи авіаційної безпеки. В усіх цих 15 точках буде чергувати льотна зміна та бригада медиків. Вони будуть у постійній бойовій готовності вилетіти на виконання завдання. Один пункт базування перекриватиме відстань у 350 кілометрів. 

Система авіації МВС буде займатися не лише питаннями медицини, але й залучатиметься і під час рятувальних операцій та гасіння пожеж. На чергування стане 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. Крім того, будуть залучені літаки Антонов та Diamond.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 8 професій, які дають змогу заробляти гроші. Розказуємо, чим цікаве Луцьке ВПУ
Наступна новина У Луцькому зоопарку незабаром може знову з’явитися лев
Останні новини
Схожі новини