У Шацьку облаштували спеціальні місця для торгівлі ягодами та грибами

У Шацьку облаштували спеціальні місця для торгівлі ягодами та грибами

Шацька селищна рада разом із місцевим лісгоспом облаштували безпечні місця для сезонної торгівлі ягодами та грибами.

Про це розповів Суспільному секретар селищної ради Богдан Тимошук.

Місцеві жителі здають ягоди та гриби заготівельникам, реалізовують на ринку, а ще продають їх на узбіччі доріг. Особливо активною є торгівля на ділянці дороги, що веде з Шацька у напрямку Любомль. Ця торгівля є небезпечною, — каже Богдан Тимошук, — адже на швидкісну трасу продавати ягоди батьки відправляють своїх неповнолітніх дітей, створюється аварійна ситуація на дорозі.

Тому у громаді вирішили спільно з лісгоспом облаштувати спеціальні, безпечні місця для торгівлі. Минулого року таке місце було одне в урочищі Венське, цьогоріч три: в урочищі Венське, біля села Положеве та біля повороту на село Самійличі. Два з них вже облаштували, біля повороту на село Самійличі ще тривають роботи, — розповів секретар селищної ради.

Торгівля у таких місцях безплатна.

Люди, які торгують на узбіччі доріг порушують закон. На них чекає адміністративна відповідальність. Згідно зі статтею 160 КУпАП "Торгівля з рук у невстановлених місцях" торгівля з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Поки нікого до адміністративної відповідальності не притягали, — каже Богдан Тимошук.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стабілізатор для котла. Як захистити ваше опалювальне обладнання
Наступна новина Штам ковіду «Дельта» може з'явитися в Україні вже за кілька тижнів
Останні новини
Схожі новини