У США хочуть опублікувати всю політичну рекламу і пропаганду, замовлену росіянами

У США хочуть опублікувати всю політичну рекламу і пропаганду, замовлену росіянами

Демократи з Конгресу хочуть наочно довести, що Росія втручалася в американські вибори.

Демократи в Конгресі США мають намір опублікувати тексти політичної реклами, яку замовляли в Росії перед президентськими виборами в США 2016 року з метою вплинути на їх результат.

Про це стало відомо виданню The Wall Street Journal, на яке посилаються «Ведомости».

Спецкомітет з розвідки Палати представників конгресу вирішив опублікувати понад 3000 замовних політичних оголошень, які поширювалися по мережі напередодні виборів.

Оголошення будуть опубліковані вже в найближчі тижні, інформує джерело.

В Конгресі планують показати, на які групи населення були націлені оголошення, скільки коштували, а також яка кількість людей їх бачила.

Демократи обговорюють, чи багато інформації слід оприлюднити про користувачів, які коментували ці публікації, розміщували їх на своїх сторінках або ставили «лайки».

Раніше республіканці, які мають більшість місць у цьому комітеті Конгресу, повідомили про припинення розслідування щодо втручання Росії у вибори президента у 2016 році. Демократи, у свою чергу, висловили готовність продовжувати розслідування.

Наприкінці 2017 року повідомлялося, що США можуть пред’явити звинувачення шести російським чиновникам у втручанні у вибори, оскільки ті причетні до зламу серверів Демократичної партії.

У лютому цього року офіційні звинувачення в спробах втрутитися в хід виборів було висунуто проти 13 громадян Росії та трьох російських організацій.

Пізніше засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що соцмережа видалила більше 270 акаунтів і сторінок, які, за її даними, поширювали фейкові новини і пропаганду.

Нагадаємо, журналісти Times викрили Росію у втручанні в британські вибори шляхом створення тисяч ботів і розсилання пропаганди.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На одній із вулиць Нововолинська на два тижні призупинять газопостачання
Наступна новина У 2017 році ціна на імпортний газ була вищою, ніж ціна на власний ресурс
Останні новини
Схожі новини