У США хочуть посилити контроль за ринком криптовалют

У США хочуть посилити контроль за ринком криптовалют

Влада США готується розглянути нові правила, введення яких призведе до посилення федерального контролю над ринком криптовалют.

Про це пише Рейтер.

Серед членів обох провідних партій США в Сенаті і Палаті представників наростає прагнення почати боротьбу з ризиками, які криптовалюти представляють для інвесторів і фінансової системи, повідомили виданню законодавці.

Навіть виступаючі за вільний ринок консервативні республіканці сказали, що необхідність в регулюванні може виникнути, якщо криптовалюти почнуть загрожувати американській економіці.

"Немає сумнівів в тому, що існує необхідність в нормативно-правовій базі", - сказав сенатор-республіканець Майк Раундс, член банківського комітету Сенату.

На даний момент цифрові активи знаходяться в так званій сірій зоні правового поля, в різних ситуаціях потрапляючи під регулювання Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC), міністерства фінансів США, Федрезерву або влади штатів.

Американських законодавців турбують спекулятивна торгівля та інвестиції в криптовалюти. Деякі з них закликають до регулювання цифрових активів як цінних паперів, в результаті чого інвестори в криптовалюти також опиняться під захистом SEC.

Останнім часом масштаб спекуляцій з криптовалютами різко зріс, як і кількість шахрайських схем, які обіцяють інвесторам дохід в понад 1.000 відсотків за кілька тижнів.

У період волатильності на фінансових ринках, в цій сфері також активізувалися хакери. У січні вони викрали цифрову валюту на суму 530 млн доларів з японської кріптобіржі Coincheck.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Королева Єлизавета ІІ орендувала землю в центрі Києва на 49 років
Наступна новина Ціни на автогаз знизилися на 40 копійок за літр
Останні новини
Схожі новини