У США вважають, що Китай поводить себе на світовій арені як егоїст

У США вважають, що Китай поводить себе на світовій арені як егоїст

Американський Мінфін звинуватив КНР у «неринковій поведінці».

Заступник міністра фінансів США з міжнародних справ Девід Малпасс різко розкритикував економічну політику Китаю, звинувативши Пекін в «явно неринковій поведінці» і заявивши, що Сполученим Штатам необхідно докладати більше зусиль, щоб відповідати на це, повідомляє Reuters.

Світ більше не повинен радіти китайським економічним успіхам, заявив топ-дипломат на форумі у Вашингтоні.

За словами Малпасса, представники КНР рік тому на економічному форумі в Давосі заявляли, що займаються торгівлею, проте Пекін насправді тільки зміцнював систему для себе, що призвело до втрати безлічі робочих місць у решті світу.

Китай (зокрема, державні банки КНР і експортні кредитні агентства) створює для демократичних урядів на світовій арені безліч проблем, зазначив Малпасс.

«Одна з проблем у світі полягає в тому, що, оскільки Китай виріс і не рухається до ринкової орієнтації, це означає, що нераціональний розподіл капіталу насправді збільшується, – сказав Малпасс. – Вони вибирають інвестиції в неринкові напрямки. Це пригнічує світове зростання».

Китай заявляє, що його державні підприємства діють на принципах вільного ринку і борються в рамках системи врегулювання суперечок СОТ за визнання своєї економіки ринковою. Це дозволить знизити ряд тарифів на імпорт китайських товарів у США та ЄС.

Малпасс сказав, що адміністрація Трампа не схвалює такої політики й на міжнародних форумах на зразок G20 шукає однодумців, щоб змінювати цю ситуацію.

Як повідомлялося, США можуть накласти санкції на 4 найбільших банки Китаю за співпрацю з КНДР.

Раніше Трамп заявив, що мирно вирішити проблему Північної Кореї не вдасться, поки Китай продає їй нафту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На волинському водосховищі оселилася сотня лебедів. ВІДЕО
Наступна новина Будинок Лесі Українки: білий лебідь ренесансу на хвилях середньовічної готики
Останні новини
Схожі новини