У США зробили прогноз, якою би була війна з РФ

У США зробили прогноз, якою би була війна з РФ

РФ намагалася б уникнути прямого зіткнення і погрожувала б ядерною зброєю.

Американська аналітична компанія спрогнозували, як Росія воювала б з рівним за силою противником. Про це з посиланням на публікацію аналітичної компанії Rand повідомляє Голос Америки.

Експерти зазначають, що ніщо не вказує на бажання Росії розв'язати конфлікт з майже рівним, або рівним їй за силою військовим супротивником, а лідери Росії розуміють несприятливі обставини, з якими їхня країна зіткнулася б в разі тривалого конфлікту з суперником, подібним до північноатлантичного альянсу.

На думку авторів публікації, конфлікт Росії зі США, однією з країн Європи чи Китаєм міг би виникнути "або внаслідок непорозуміння, або в разі змін на чолі країни, в результаті яких до влади прийшла більш агресивна, менш обережна група політичних або військових лідерів в будь-якій із зазначених країн".

За такого конфлікту, в Rand пропонують викладення провідних характеристик способу ведення збройними силами Росії бойових дій проти рівного або майже рівного військового супротивника.

Росія постарається уникнути прямого зіткнення з рівним або майже рівним за силою військовим супротивником за допомогою оборонних систем і ударних озброєнь з розширеним ударним радіусом, вважають експерти.

Беручи до уваги слабкість неядерних збройних сил Росії в тривалому протистоянні з рівним або майже рівним військовим супротивником, Росія спробує використовувати стратегію непрямих дій і асиметричні відповіді в різних вимірах ведення бою з метою надолужити ймовірний дисбаланс.

Для цього Росія може вдатися до погроз використання, або ж - до використання своєї ядерної зброї у відповідь на неядерну атаку, яка загрожує підірвати контроль правлячого режиму над державою, або ж нести загрозу ядерним силам Росії, як фактору стримування.

Експерти вказують, що завдяки недавнім реформам, більший відсоток підрозділів збройних сил Росії готовий до негайної участі в бойових діях незначної тривалості, але одночасно загальна кількість військових підрозділів зменшилася. При цьому вони можуть оперативно переміщатися з використанням залізниці.

Крім того, в разі такого конфлікту Росія намагатиметься застосовувати сили особливого призначення, парамілітарні групи і лояльних до неї цивільних.

На оперативному і тактичному рівнях Росія, швидше за все, зосередиться на тому, щоб зірвати, послабити або знищити системи управління військами противника і його здатність завдавати удару з відстані. При цьому сама вона буде вдаватися до масованих непрямих обстрілів (особливо з дальньої відстані), результатами яких будуть користуватися високомобільні бойові одиниці з істотною вогневою міццю.

"Збройні сили Росії поліпшилися до такої міри, що зараз вони є надійним інструментом національної сили, який може використовуватися в обмеженому контексті для досягнення важливих національних інтересів", - зазначається в аналізі компанії Rand.

Нагадаємо, в Росії ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) провели випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Тополь.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 найбільш вражаючих речей, надрукованих у 2017 році на 3D-принтері
Наступна новина Волинському хірургу дали президентську стипендію
Останні новини
Схожі новини