У Світязі побільшало води

У Світязі побільшало води
Озеро Світязь

Рівень води в озері Світязь піднявся на 6 сантиметрів і станом на 28 січня 2020 року становить 162,97 метра над рівнем моря.

Про це повідомляє пресслужба Шацького національного природного парку.

Працівники парку проводять постійний гідрологічний моніторинг по заміру рівнів грунтових і напірних вод по свердловинах та динаміки рівнів поверхневих вод по озерах Шацького національного природного парку. Подібний моніторинг ведеться щомісячно з 1985 року.

Нагадаємо, упродовж літа і осені 2019-го в озері катастрофічно упав рівень води. У листопаді повідомляли, що випарувалося 9 млн кубів.

Для встановлення причин обміління озера Світязь та інших водних об’єктів Шацького поозер’я, шляхів ліквідації загроз та чинників, що його спричиняють, на Волині створили робочу групу, до якої увійшли представники влади, керівники відомств, депутати, науковці.

І екологи, і фахівці з водних ресурсів, і науковці сходяться на думці, що озеро Світязь, як і інші водойми не лише Волині, але й України міліють внаслідок кліматичних змін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чоловіка, якому в райлікарні на Волині пересадили серце, виписали додому
Наступна новина Половину Старого ринку у Луцьку хочуть знести до 3 лютого
Останні новини
Схожі новини