У центрі Києва знесли пам'ятник «дружби народів»

У центрі Києва знесли пам'ятник «дружби народів»

У центрі Києва знесли радянську скульптуру двох робітників (символ возз’єднання України та росії), яка розташована під Аркою дружби народів. 

Про це у своєму телеграмі повідомив мер Києві Віталій Кличко.

«Не обійшлося і без символізму – спочатку відпала голова у російського робітника, коли скульптуру намагалися підійняти. Потім намагалися спиляти постамент, на якій були встановлені постаті. Теж виявилося непросто. Але фахівці знайшли вихід – спиляли основу самого пам’ятника. Буквально, викорінили і зняли скульптуру! 
 Так ми повинні вирвати і вигнати ворога і російського окупанта з нашої землі! Слава Україні!», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Повільна дерусифікація. У Луцьку готуються перейменувати лише дві вулиці

Довідково: Арка дружби народів – скульптурна композиція в Києві на території Хрещатого парку, встановлена у рамках святкування 1500-річчя Києва і 60-ї річниці створення СРСР..
Композиція з'явилася 3 листопада 1981 року, під час підготовки до святкування 1500-річчя Києва, на місці Літньої естради. Створювали монумент до ювілею утворення СРСР, проголошеного 30 грудня 1922 року, але урочисто відкрили напередодні 65-ї річниці Жовтневого перевороту 1917 року. 
У народі арка також носила назву "Ярмо". 
Під 35-метровою аркою розташований монумент дружби народів, присвячений "об'єднанню України з Росією": два робітники – українець і росіянин – тримають орден "Дружби народів" зі стрічкою.
Трохи далі – багатофігурна група, створена за мотивами Переяславської ради 1654 року: у центрі гетьман Богдан Хмельницький і московський посол, боярин Василь Бутурлін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській обласній лікарні створили відділення штучної нирки. Як воно працює
Наступна новина «Московський патріархат повинен називатися РПЦвУ», – єпископ Матфей. ІНТЕРВ’Ю
Останні новини
Схожі новини