У центрі Луцька хочуть зробити світломузичний фонтан. ФОТО

У центрі Луцька хочуть зробити світломузичний фонтан. ФОТО
Проект фонтану у центрі Луцька

У 2019 році на Театральному майдані у Луцьку хочуть облаштувати світломузичний фонтан.

Про це стало відомо у п’ятницю, 21 грудня, під час сесії Луцької міської ради.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась розповів, що на це з міського бюджету планують виділити 14 мільйонів гривень. За планом, басейн, в якому колись працював фонтан, знесуть. Натомість облаштують «сухий» водограй, тобто той, який не має чаші.

Схожий працює на перетині вулиць Лесі Українки і Кривий Вал. Розмір майбутнього фонтану – 10 на 10 метрів. Він матиме близько 80 струменів води. Окрім підсвітки, буде музика. Поблизу хочуть облаштувати подіум, на якому зможуть сидіти люди.

Один з варіантів оформлення фонтану

Як відомо, об’єкт довгий час у занедбаному стані. Ще міський голова Антон Кривицький заявляв, що там збудують світло-музичний фонтан. Втім, усе закінчилося спорудженням бетонного «корита». В народі недобуд стали називати «фонтаном Кривицького», згадуючи його у парі з «мостом Кривицького» (пішохідний міст біля залізничного вокзалу, добудований тільки у 2011 році.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку облаштують вхід в центральний парк
Наступна новина Пункт пропуску «Ягодин» хочуть розширити
Останні новини
Схожі новини