У центрі Луцька – новий ресторан азійської кухні. Там відкрита кухня та величезний акваріум

У центрі Луцька – новий ресторан азійської кухні. Там відкрита кухня та величезний акваріум
Страва поке в ресторані Umami

У Луцьку на вулиці Богдана Хмельницького, 26 відкрився ресторан азійської кухні «Umami».

У закладі обіцяють авторське бачення японських страв.

Що за концепція

Шеф-кухар Ілля Будчук каже, що хотів відкрити в Луцьку ресторан, якого тут досі не було. Від ідеї до втілення минуло майже два роки. Назва «Umami» буквально означає п’ятий смак – термін, що фігурує в японській кухні.

Тут запевняють, що готують модернові страви – до традиційних рецептів додають нові інгредієнти і техніки.

«Умовно, якщо це рол з тунцем, то ми додаємо до нього обсмажений баклажан. Якщо з лососем, то додаємо дегідровану малину, айолі з авокадо. Це те, що я придумав, бо хочу, щоб люди не їли одне і те ж, а пробували нове», - розповідає Ілля Будчук.

Шеф 12 років працює на кухні. Окрім кількох луцьких закладів, в тому числі кафе «Бенедикт», він 3 роки куховарив у ресторанах Варшави.

Що в меню

У ресторані готують 13 видів ролів. 350-грамовий «Basil tataki» (рис, лосось, базилік, хіяші, огірок, горіховий соус, теріякі, айолі з авокадо, малина, листя салату, зелений тобіко) коштує 210 гривень, 330-грамовий «Ikura eel» (рис, вугор, темпура, огірок, авокадо, чорний тобіко, панко, унагі, теріякі, червона ікра, дегідрований шніт) коштує 197 гривень, 290-грамовий «Hot 4 cheese» (рис, чеддер, брі, тверда моцарела, дегідрований банан, грецький горіх, горіховий соус, кумкват, сирний соус дор блю) – 180 гривень.

Окремий розділ меню – поке. У глибокій тарілці поєднують рибу, рис, овочі та соуси. Наприклад, «Tuna time poke» - це рис, соус kewpie з кунжутом, тунець, соєвий соус, кунжутна олія, кунжут темний, хіяші, огірок, перець чилі, соус тонкацу, авокадо, маринована цибуля, помідор чері. Ціна – 160 гривень за 330-грамову порцію.

Салати коштують 135-165 гривень, суп – 155.

В закладі подають авторські лимонади: абрикосовий з лемонграсом та імбирем коштує 45 гривень, сливовий з м’ятою, каштоновим сиропом та імбирем, грушевий з жасмином та лічі – стільки ж.

Є авторські алкогольні коктейлі вартістю від 120 до 160 гривень.

Міцні напої в Umami подають порціями у 40, а не 50 грамів. У закладі кажуть, це європейський стандарт, який дозволяє краще відчути смак.

Можна замовляти страви з собою. Також орієнтовно за місяць запрацює доставка.

Читати також: У центрі Луцька відкрилось кафе японської кухні. Там не готують суші

У ресторані – відкрита кухня
Страви тут більше авторські, ніж традиційні

Чим цікавий інтер’єр

Заклад розташований в напівпідвальному приміщенні новобудови. У центрі – відкрита кухня, відділена від столиків акваріумом. За всіма діями кухарів можна спостерігати.

Лаконічні меблі зроблені зі світлого та темного дерева. Сірі бетонні стіни відтіняє дерев’яний декор. Більшість матеріалів – волинського виробництва.

Всередині – 36 місць. Літнього майданчика немає.

«Umami» працює з 10:00 до 22:00 щодня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Посадовців Камінь-Каширської міськради затримали на хабарі
Наступна новина У Луцькому районі посилять карантин, а в Ківерцівському – послаблять. Новий поділ на епідемічні зони
Останні новини
Схожі новини