Луцькі ресторани, які ми втратили у 2020-му

Луцькі ресторани, які ми втратили у 2020-му

2020-й точно не можна назвати простим для ресторанного бізнесу. Ніколи досі власникам закладів не казали зачинитися на кілька місяців (весняний локдаун), не пускати гостей у суботу і неділю (карантин вихідного дня у листопаді) та готуватись до повторного закриття (майбутній локдаун у січні).

Пережили такі суворі заборони далеко не всі. Попри те, що цьогоріч у Луцьку відкрилося багато нових закладів, частина зачинилася назавжди. Сьогодні – про тих, кого ми втратили.

«Сніжинка» 

У січні, ще до ковідних перипетій, стало відомо про закриття легендарного кафе «Сніжинка» на проспекті Волі, 8а. Заклад закрили через просту причину – гостей значно поменшало і він став збитковим.

Пік слави «Сніжинки» припав на 90-ті. Це водночас було місце збору андеграундних музикантів і кафе, куди батьки приводили дітей на морозиво. Розташування біля парку цьому дуже сприяло. Поруч була редакція газети «Молодий ленінець», згодом «Віче», яка гуртувала багатьох цікавих медійників і творчих людей. У «Сніжинку» вони ходили на зустрічі, обіди, каву і переговори.

Ще одна фішка – чебуреками тут торгували з окремого віконечка.

Тепер на цьому місці працює ресторан грузинської кухні «Сулі Гулі».

Читати також: Нові ресторани і кафе Луцька. Хто наважився відкритися у тяжкий 2020-ий

«Добра піца» 

У вівторок, 17 березня, одночасно з запровадженням в Луцьку карантину зачинилася піцерія тернопільської мережі «Добра піца» на вулиці Лесі Українки, 28 – на її вікні з’явився напис про оренду. Заклад відкрився у вересні 2019 року. Спочатку в меню був лише один вид піци за 16 гривень, спагеті, бульйон та сік. Але згодом меню трохи розширили – з’явилось більше видів піци та макаронів.

Одна з причин невдачі – у власників мережі були інші уявлення про прохідність головної пішохідної вулиці Луцька.

Раніше на цьому ж місці працювала найстаріша луцька піцерія, але у 2019 році вона зачинилась.

З 1 вересня 2020 тут працює нова піцерія «Легенда».

«Лафройг»

У квітні стало відомо про закриття ірландського пабу «Laphroaig», який пропрацював на Київському майдані, 3 шість років. Один з найбільших луцьких закладів вміщав 150 гостей і неодноразово ставав місцем проведення концертів, бенкетів, інтелектуальних ігор.

Інтер’єр був класичним для подібних пабів: меблі з темного дерева, стіни, обкладені декоративною цеглою, зелений декор. В меню – європейська кухня, пиво та міцні алкогольні напої.

Тепер на цьому місці працює ресторан «Каша».

«Олд скул» 

Паб «Олдскул», який чотири роки пропрацював на вулиці Лесі Українки, 52а, зачинився у травні.

«По-перше, карантин вплинув. Ми довго вагались, думали, але його вже вкотре продовжують. Зрозуміло, що платоспроможність людей поменшала – літній сезон пролітає», - розповіла тоді власниця закладу Анастасія Волдінер.

Водночас залишився паб «Олдскул» на вулиці Винниченка, 69а. Власники зробили вибір на його користь через вдвічі більше приміщення, яке краще підходить для концертів та вечірок.

У грудні на місці «Олдскулу» на Лесі Українки відкрився заклад швидкого харчування, основа меню якого – шаурма.

Aroma Kava

1 вересня зачинилася невелика мережева кав’ярня Aroma Kava на вулиці Лесі Українки, 55. Окрім класичних кавових напоїв, тут було сезонне меню. Наприклад, минулої зими у кав’ярні подавали «Чилі каву», лате «Солона карамель», «Ред леді», каву «Шоколадне печиво», безалкогольний глінтвейн.

Також у закладі подавали десерти. Всередині було 3 столики. Тож каву і тістечка можна було скуштувати на місці або взяти з собою.

Причиною закриття власники називають карантин і зменшення кількості відвідувачів. Водночас залишилась працювати Aroma Kava біля «Там-Таму» на проспекті Соборності. Вона відчинена цілодобово. А на Лесі Українки, 55 наприкінці року відкрився другий заклад «Не про хліб».

«Кава-клуб»

У вересні завершилася історія луцької кав’ярні-довгожителя «Кава-клуб». Розташована на вулиці Кривий Вал, 24а, неподалік міської ради, вона була зручним місцем зустрічі для чиновників та депутатів. А відтак часто в обідню пору тут був «аншлаг».

Окрім солодощів, в меню були млинці з м’ясною начинкою, сендвічі. Карта напоїв включала близько 10 видів кави.

Тепер на цьому місці працює кафе «Етно Loft».

«Магніт»

У розпал карантину на вулиці Стрілецькій, 4 назавжди зачинився свого часу популярний більярдний клуб «Магніт». Там було 8 більярдних столів, тож у закладі влаштовували невеликі турніри. «Магніт» - одне з небагатьох луцьких кафе, що працювало цілодобово. З незвичного – тут подавали не лише їжу та міцний алкоголь, а й сигари. Була окрема зала на 15-20 людей для бенкетів або приватних турнірів.

В останній рік роботи тут також відкрився покер-клуб.

«Віра-Люкс»

Не витримало карантину ще одне кафе на вулиці Стрілецькій, 51а. «Віра-Люкс» мала дивний екстер’єр, що нагадував зупинку громадського транспорту. У будні тут подавали комплексні обіди, а у вихідні проводили бенкети. В меню – українська класика: домашня ковбаса, крученики, фарширована риба, деруни, страви на мангалі. У «Віра-Люкс» була літня тераса.

Тепер тут працює магазин мережі «Тростянецькі ковбаси».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Закінчилося голосування за найпривабливіше місто України. Луцьк – на 8-му місці
Наступна новина «Тато тебе дуже любить». Зворушливе відео вітань українських захисників
Останні новини
Схожі новини