У центрі Луцька почали робити новий сквер. Андрій Разумовський розповів, що там буде

У центрі Луцька почали робити новий сквер. Андрій Разумовський розповів, що там буде
Андрій Разумовський: «Цей сквер – приклад співпраці бізнесу та міста і того, як можна гарно облаштувати міський простір»

У центрі Луцька, біля кафе Benedict облаштовують новий сквер.

Як уже відомо, то спільний проєкт Будівельної компанії «Інвестор», кафе Benedict, Луцької міської ради  і дизайнера Левка Давидюка. Ініціатори облаштування цієї ділянки запропонували дизайнеру креативно і сучасно заповнити цей простір.

Про ідею стало відомо у травні цього року. Наприкінці серпня будівельники приступили до роботи.

«Перший» попросив гендиректора «Інвестора» Андрія Разумовського розказати і показати, що вже вдалося зробити і, яким це місце скоро має стати.


 

Бюджет проекту сягає мільйона гривень, кошти у новий сквер інвестував Андрій Разумовський, Роман Околіта (власник кафе Benedict) та бюджет міста.

На території скверу вже кипить робота. Зараз там працюють працівники підприємства «БетонБрукСервіс»: мають покласти до 600 квадратів бруківки.

«Ми вже зробили всю підземну частину робіт. Зокрема, проклали кабелі для підсвітки. Тут буде 17 високих ліхтарів. Замовили їх у хорошого виробника, це підприємство «Ельмонт». Вони сучасні й класні. Ще буде 25 менших ліхтариків, які підсвічуватимуть дерева», – каже Андрій Разумовський. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Еко-парковка і лавки-зигзаги: яким буде сквер у центрі Луцька

Проект нового скверу

Сквер буде досить зеленим. У ньому планують висадити 17 дерев та 40 кущів. Дерева вже купили. Вони будуть 5-метрові.

У сквері буде три лавки-зигзаги. Де вони стоятимуть, уже можна побачити.  

Місце під майбутню лавку

Уздовж нового скверу вже облаштовують екопарковку. Це територія, де лучани могтимуть припаркувати автівку. Еко – тому що викладена вона особливою бруківкою. Власне, то тверде покриття, яке збоку схоже на газон, тому що поміж бруківкою сіятимуть траву.

«Ми замовляли цю бруківку у своїх колег. Саміпоки такої не робимо. Але  форму для нашогозаводуLe Bruk вже замовили. І вже з 1 листопада будемо її виготовляти та використовувати на всіх своїх паркувальних майданчиках. Вона гарно кладеться, менше нагрівається. Плюс це стильно і сучасно», - розповідає Андрій Разумовський.

Такою бруківкою буде викладена екопарковка у центрі міста

Автори проєкту бережно поставилися до старої бруківки, так званої трилінки – шашки Трилінського. Прокладаючи кабель, її зняли, однак покладуть назад.

Для зручності лучан у сквері зроблять зручний прохід до кафе Benedict  та магазину WineTime. Якщо раніше ця територія була трирівневою (з тротуаром та поребриками), то тепер – суцільна. Таким чином, зазначає Андрій Разумовський, подбали про те, аби простір був зручний для літніх людей і вони ходили рівною поверхнею.

 «Це – приклад співпраці бізнесу та міста. Приклад того, як можна гарно облаштувати міський простір. Можливо, це стане поштовхом до змін в облаштуванні Театрального майдану, який теж потребує свіжих ідей. Переконаний, влада міста зверне на це увагу і буде давати нагоду втілювати свої проєкти молодим архітекторам. Левко тут запропонував свій модерновий погляд. Він працює у Львові, там у цих справах вже пішли вперед», - каже гендиректор БК «Інвестор» Андрій Разумовський.

Шашку Трилінського забирати не стали

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Луцький Театральний майдан – це лише розпечена бруківка», - дизайнер Левко Давидюк

До зими лучани вже матимуть новий сквер. Питання тільки за ліхтарями, їх виробник обіцяє доставити після 20-го вересня.

Як тільки ліхтарі змонтують, сквер відкриють для лучан. Наразі це зробити готуються у жовтні.

Фото: Павло БЕРЕЗЮК.

Як БК «Інвестор» облаштовує сквер у центрі Луцька


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Смачно, швидко, недорого: доставка від «Карабаса Барабаса»
Наступна новина Українців можуть зобов'язати реєструвати SIM-карти
Останні новини
Схожі новини