У центрі Луцька протестували проти хутряних ферм. ФОТО

У центрі Луцька протестували проти хутряних ферм. ФОТО
Учасниця акції протесту з плакатом (фото: Волинь24)

У Луцьку зоозахисники взяли участь у акції протесту проти будівництва хутряної ферми на Волині.

Акція відбулась в неділю 24 лютого, пише Волинь24.

Лучанка Надія Красовська розповіла, що сьогодні відбувається Всеукраїнська акція «Знімай хутро назавжди» на підтримку тварин, яких використовують для виробництва хутра.

«Вже 14 країн Європи відмовилися від хутряних ферм. Мені здається, що ми маємо придивлятися до цих тенденцій та замислитися, чому так відбувається. По тих публікаціях, які я читала, це дуже жорстоке виробництво і воно неварте того, щоб так знущатися над тваринами. Я бачила фотографії, на яких показують, як вирощують тварин для хутряних ферм у Польщі та Китаї. У тварин, які там утримуються, – хвороби», – каже лучанка. 

Представниця організації «Волинське товариство зоозахисту» Галина Недогода розповіла, що під час акції зоозахисники збиратимуть підписи до народного депутата України Ігоря Лапіна, аби він проголосував за законопроект 10019 «Про заборону хутра в Україні». Крім того, за допомогою плакатів вони спробують донести людям про небезпеку створення хутряної ферми на Волині. 

«Ви знаєте, що одна з громад якимсь чином дозволила будувати хутряну ферму. Це дуже екологічно небезпечно, бо тварини завжди є переносниками різних інфекцій. У результаті, це інфіковані землі, вода, яку пізніше п’ють люди», – каже зоозахисниця.

За словами Галини Недогоди, тварин на хутряних фермах вбивають найжорстокішими методами: електричний струм засовують в анальний отвір, травлять в газових камерах, або просто б’ють дубинками по головах. Нерідко буває, що ще з живих тварин знімають шкіру. 

«Ми вийшли за те, щоб люди розуміли, що кожна шуба, куплена ними, – це чиїсь страждання, кров, культивування жорстокості. Бо людина, яка там працює, стає жорстокою, бо цього вимагає її професія. Потім вона цю жорстокість переносить у світ, родину та на оточуючих. Ця акція важлива, бо більшість з людей навіть не усвідомлюють, що їхня шуба колись була живою лисицею чи норкою», – розповіла Галина Недогода.

Нагадаємо, 17 лютого у Рожищенському районі учасники громадських слухань проголосували за створення норкової ферми. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стрілок у рясі, план ФСБ і корупційна «естафета». ЩОЗАТИЖДЕНЬ
Наступна новина Хмарно і без опадів: якою буде погода у Луцька 25 лютого
Останні новини
Схожі новини