У центрі Луцька відкрилась кав’ярня UNO. Тут «шкодують» цукор і готують правильні чизкейки

У центрі Луцька відкрилась кав’ярня UNO. Тут «шкодують» цукор і готують правильні чизкейки

У Луцьку на вулиці Словацького, 9 відкрилася кав’ярня UNO. Тут називають себе “кав’ярнею третьої хвилі” та готують американські десерти. 

«Перший» побував там і дізнався, чим заклад особливий.

Розташування

Попри те, що кав’ярня розташована у самому центрі міста, знайти її непросто: заклад поки не має власної вивіски. Кав'ярня займає весь перший поверх приміщення “UA: Волинь” (Волинського телебачення). Вивіску обіцяють повісити після Різдва.

Концепція

Заклад позиціонує себе, як кав’ярню третьої хвилі.

«Це означає, що ми готуємо specialty зерна якісного обсмажування на якісному обладнанні. У нас працюють люди, які розуміються на каві. Також, окрім еспресо-машини, у нас є ручне приготування, тобто альтернатива», - пояснює шеф-бариста Євген Болдін.

Довідково: Specialty кава – це категорія кави високої якості. Це арабіка, вирощена на висоті більше 1000 метрів над рівнем моря. За таких умов кавові дерева віддають усі соки в плоди. Зерна проходять спеціальне сортування (до 15 етапів). На мішках з Specialty coffee вказують не тільки країну походження, а й регіон або плантацію.

Каву в UNO самостійно не обсмажують. Готові зерна сюди постачає львівська компанія «Світ кави», яка запевняє, що працює напряму з постачальниками з країн, де вирощують каву.

Які напої можна скуштувати

У кав’ярні є, як класичні кавові напої на основі еспресо: капучино, лате, флет-вайт, так і альтернативні – приготовані з допомогою кемікса, V60, калити, клевера і аеропресу. Усе це - методи заварювання фільтр-кави у різної форми посудинах. Наприклад, кемекс - це колба, в яку вставляється фільтр з кавою і через нього дуже повільно заливається вода (протягом 3-4 хвилин). Смак альтернативної кави м’якший і менш концентрований.

Також тут подають какао, листові та фруктові чаї, індійський чай масала (з молоком та спеціями), безалкогольний глінтвейн, фреші та смузі.

Сиропи для приготування напоїв не використовують. Тут переконують, що вони лише псують смак кави. З цієї ж причини на столах немає цукру, хоча на прохання гостей його готові подати.

Можна спробувати каву на рослинному молоці – поки лише мигдальному, яке в закладі готують самостійно. З часом планують додати також кокосове та вівсяне.

Що з їжі

І солодкі, і солоні страви тут готують самостійно. З десертів можна спробувати різні види круасанів (з арахісовою пастою та бананом, маслом та джемом, грушею та карамеллю), банановий хліб з арахісовою пастою, американські булочки з корицею сінабон, чизкейки, брауні, сирники.

З солоного можна спробувати хумус боул (вид подачі страви, коли в глибокій мисці поєднуються різні «корисні» інгредієнти), яєчню, гранолу, тости та сендвіч з шинкою.

У лютому обіцяють додати веганське печиво Орео та брауні.

Ціни

Еспресо в UNO коштує 28 гривень, капучино – 35, лате – 42, альтернативна кава – 45, чай – 42-45 гривень, сирники – 86, хумус боул – 78, авокадо тост – 88, круасани з начинкою – 48, чизкейк – 45 гривень за 100 грам, брауні – 76, наполеон – 62 гривні.

Інтер’єр

В інтер’єрі – вже класична «гола» цегла, але замість темних лофтових кольорів тут – яскраві тони. Біля дерев’яних столів – жовті, коралові, салатові і блакитні дивани та крісла. Всього тут поміщається близько 30 гостей, але весною планують відкрити ще один зал. Можна, як самостійно робити замовлення біля барної стійки, так і дочекатись баристи за столиком.

Особливості

У закладі можна купити екочашки з жита, екосумки для покупок, арахісову пасту, кавові зерна та олію холодного віджиму Sanoli.

Суб’єктивні враження

Ми замовили в UNO «емейзінг какао» та чизкейк Сан Себастьян. Виявилось, що какао – з червоним перцем та апельсиновим фрешем. Спецій не надто багато, тому напій зігріває, але не перебиває смак десерту. До какао в кав’ярні пропонують класичне імбирне печиво у формі чоловічка.

Приємний сюрприз:  чизкейк роблять з вершкового крем-сиру (як і задумано в оригіналі), а не з кисломолочного, чим нерідко «грішать» в українських закладах. Консистенція дуже ніжна і нагадує мус. 

Цей вид чизкейка походить з Іспанії, але кілька років тому він став популярним в Європі та Азії. Десерт не дуже солодкий, але й не має солонуватого присмаку, що трапляється з чизкейками. Смак можна регулювати з допомогою карамельного соусу. Також торт тут подається з сумішшю горіхів та какао.

Загалом смачно і немає відчуття, що з’їв цукрову «бомбу». Наше замовлення обійшлось у 112,50 гривень. З копійками, бо ціна чизкейка залежить від ваги шматка.

Кому можна порадити

Цінителям кави та американських десертів (саме США – батьківщина чизкейків, сінабонів, бананового хліба та брауні).

Заклад працює з 7:50 до 20:00 з понеділка по суботу та з 8:50 до 21:00 в неділю.

Текст і фото: Віта Сахнік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-5 оригінальних кав від луцької «Aroma Kava». Ми спробували всі
Наступна новина Медведчук з жінкою прилітали на Волинь. Вона сповідалася і колядувала, він не «світився»
Останні новини
Схожі новини