Музику та фільми у маршрутках можуть заборонити. «Це край акустичному насильству»

Музику та фільми у маршрутках можуть заборонити. «Це край акустичному насильству»

У Верховній Раді зареєстровано «Проєкт закону про внесення змін до статті 40 закону України “Про автомобільний транспорт” (щодо заборони акустичного насильства)».

Про це повідомив народний депутат від «Європейської солідарності», один з авторів законопроєкту Володимир В’ятрович, пише БУГ.

«Разом з 15 колегами з різних фракцій зареєстрував законопроєкт №3006, покликаний покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті. Щиро дякую громадським організаціям, які порушили цю проблему у нещодавній заяві, та колегам-депутатам, які усвідомлюють потребу захистити людей від нав’язливого звуку під час поїздок», – написав він.

За словами В’ятровича, ухваливши цей законопроєкт, парламент запровадить в Україні правила, які діють в усьому цивілізованому світі.

«Пасажири на всіх видах транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки «шансону» чи якогось серіалу. Трансляція звуку музики чи фільмів на пасажирських рейсах дозволятиметься лише через навушники”, – наголосив народний депутат.

Він висловив сподівання, що Верховна Рада не зволікатиме з ухваленням цього закону.

Як повідомляється на сайті парламенту, відповідний законопроєкт зареєстровано у Раді 4-го лютого. Його авторами, крім В’ятровича, є народні депутати Соломія Бобровська, Микита Потураєв, Анастасія Красносільська, Дмитро Гурін, Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Тарас Батенко, Наталія Піпа, Дмитро Наталуха, Микола Княжицький та інші.

Нагадаємо, у рейсовому автобусі, що їхав з Луцька до Києва, виник скандал через фільм російською мовою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 причин завітати у М’ясну лавку «Забіяка&Забіяка»
Наступна новина У поліції відповіли Луцькраді. Кажуть, що про знесення ринку їх влада не повідомляла
Останні новини
Схожі новини