У поліції відповіли Луцькраді. Кажуть, що про знесення ринку їх влада не повідомляла

У поліції відповіли Луцькраді. Кажуть, що про знесення ринку їх влада не повідомляла
Вночі 5 лютого контейнери на ринку зносив бульдозер (фото ІА ВолиньPost)

В обласному управлінні Нацполіції відповіли на звинувачення Луцької міської ради у бездіяльності та неналежному виконанні правоохоронцями обов'язків вночі 5 лютого, коли відбувався демонтаж Центрального ринку. Кажуть, такі «закиди» вважають необґрунтованими та безпідставними.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті обласного управління Нацполіції.

Нагадаємо, у Луцькраді звинуватили поліцію у бездіяльності та неналежному виконанні обов'язків вночі 5 лютого, коли відбувався демонтаж споруд на Центральному ринку. 

Посадовці мерії запевнили, що напередодні провели нараду з представниками Луцького ВП ГУНП в області, ГУНП в області та патрульної поліції щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку.

У поліції тим часом розповідають: про знесення ринку дізналися не від міської ради, а від громадян, які звернулися на лінію «102» і повідомили, що на вулиці Глушець близько 40 невідомих осіб пошкодили торговельні контейнери та зносять ринок.

Читати також: Старий ринок у Луцьку два дні охоронятиме поліція

«До органів поліції області від Луцької міської ради не надходило жодних звернень щодо забезпечення публічної безпеки та порядку під час виконання комунальниками та муніципальною вартою демонтажу тимчасових споруд та інших конструкцій на Старому ринку», – йдеться у заяві поліції.

Також правоохоронці наголошують, що нарада в міській раді за участю представників Луцького ВП та Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку відбулася не напередодні вчорашніх подій, а в четвер, 30 січня.

«На ній правоохоронці довели до відома міської влади правові підстави залучення поліцейських до забезпечення публічної безпеки та правопорядку, поінформували про алгоритми реагування на правопорушення. Про початок демонтажу споруд та інших конструкцій на Старому ринку, спроба якого відбулася вчора пізно ввечері, міська рада поліцію не повідомляла. Правоохоронці прибули на виклик громадян про нищення невідомими особами із застосуванням спецтехніки торговельних контейнерів», – наголошують у поліції.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Музику та фільми у маршрутках можуть заборонити. «Це край акустичному насильству»
Наступна новина «Неприпустимо вирішувати проблему силовим способом», – Роман Романюк
Останні новини
Схожі новини