У волейбольного клубу «Олюртранс» з’явилась резервна команда. ФОТО

У волейбольного клубу «Олюртранс» з’явилась резервна команда. ФОТО
Команди-партнери - «Олюртранс» та Луцького національного технічого університету

Волинський волейбольний клуб «Олюртранс» відтепер має резервну студентську команду. Фарм-клубом «Олюртрансу» стала волейбольна команда Луцького національного технічного університету, яка цьогоріч заявила про себе у другій лізі волейболу України.

Угоду про співпрацю команди підписали в середу, 3 жовтня, напередодні спільного тренування.

Президент «Олюртрансу» Юрій Гупало разом з ректором ЛНТУ Петром Савчуком

«Є положення Федерації волейболу України. У ньому йдеться про те, що команда з вищого дивізіону, яка має фарм-клуб, може залучати своїх гравців до нижчого чемпіонату – в нашому випадку мова йде про другу лігу.

Така співпраця дуже корисна, щоб розвивався волейбол в цілому. Ми професійна команда, вони – студентська. Завдяки співпраці наш клуб стане більш титулованішим і я впевнений, що наші хлопці зможуть допомогти студентській команді вийти в першу, а згодом і у вищу лігу», - розповів президент волейбольного клубу «Олюртранс» Юрій Гупало.

Нагадаємо, що «Олюртранс» грає у вищій лізі України з волейболу. У минулому сезоні посіла 4 місце.

Ректор ЛНТУ Петро Савчук розповів, що співпраця між двома командами розпочалася ще рік тому.

«Ми готувалися до цього моменту, консультувалися, бо розуміємо, на скільки потужною є команда «Олюртранс», - зауважив ректор.

До речі, за словами ректора, університет планує мати власні команди з кожного ігрового виду спорту.

«Поки баскетбол та волейбол – в пріоритеті. Студентський спорт треба підтримувати, бо він формує великий спорт. Наші команди підсилюють імідж Волині та України загалом. І влада, депутати, бізнесмени зобов’язані працювати для його розвитку», - наголосив депутат Волиньради, ректор ЛНТУ Петро Савчук.

Тренером волейбольної команди Луцького національного технічного університету є екс-волейболіст Олександр Радченко, який грав у відомій в 90-х роках команді «Підшипник-Луцьк».

Тренер Олександр Радченко

«Я рік треную студентів і за цей час вони виросли фізично, майстерність їхня підросла і ми потрапили в другу лігу. Співпраця з «Олюртрансом» - це хороший старт для розвитку. Команди тренуватимуться, як і раніше окремо, але спаринги будуть проводити раз на один-два тижні», - повідомив тренер.

Текст та фото: Ірина КОСТЮК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я так і не зрозумів, для чого існує районна рада», - Василь Дудка. ДЕПУТАТИ В ТЕМІ
Наступна новина Скільки пар волинян одружилося у вересні
Останні новини
Схожі новини