У волинянина на «Ягодині» вилучили автомобіль із фальшивими документами

У волинянина на «Ягодині» вилучили автомобіль із фальшивими документами

Волинські митники на посту Ягодин вилучили у волинянина VOLKSWAGEN на іноземній реєстрації.

Волинянин намагався ввезти на митну територію України автомобіль VOLKSWAGEN на іноземній реєстрації, 1997 року випуску. Під час оформлення документів на митному посту Ягодин він подав польський технічний паспорт на транспортний засіб та нотаріальне доручення на право користування цим автомобілем, яке нібито було видане нотаріусом у місті Гродєцкі Мазовєцькі.

Проведеною перевіркою було встановлено, що за дві доби перед цією спробою чоловік уже намагався ввезти той самий VOLKSWAGEN з Республіки Польща, проте йому відмовили у пропуску у зв’язку з відсутністю документів про право власності на авто.

На запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії до Канцелярії нотаріальної у місті Гродєцкі Мазовєцькі, польський нотаріус повідомив, що пред’явлене нотаріальне доручення ним не оформлялося, а з огляду на підпис нотаріуса на папері, йдеться про фальсифікацію документа.

Таким чином, було встановлено факт переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю і поданням органу доходів і зборів доручення на право користування автомобілем, одержаного незаконним шляхом.

Такі дії волинянина, відповідно до статті 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Відтак, автомобіль VOLKSWAGEN 1997 року випуску тимчасово вилучений до рішення суду. Його вартість для обчислення суми штрафу експерти оцінили у 93,9 тисяч гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Які зміни чекають українців у травні
Наступна новина Приватбанк списав 6 мільярдів «безнадійних» кредитів Коломойського
Останні новини
Схожі новини